14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda

Şubat ayında hava durumu verileri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yurt genelinde kar yağışının etkili olmaması ile beraber hava durumunu araştırmaya başlayan vatandaşlar da yapılan uyarıları yakından takip etmeye başladı. Hava durumuna dair verilen MGM tarafından açıklanmaya devam ederken bu kez 14 il için sarı kodlu uyarı verildiği öğrenildi.

14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda

Günlük hava durumu verileri 81 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanıyor. MGM tarafından yayımlanan hava durumu raporu vatandaşların gündeminde yer alırken saatlik, günlük ve haftalık veriler de yakından takip ediliyor. Hava durumuna dair veriler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken beklenen kar yağışının henüz tam olarak etkisini göstermemesi nedeniyle hangi illerde kar yağdığı da merak ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu uyarıları takip edilmeye devam ediyor. Günlük hava durumu verileri açıklanırken bu kez 14 ilde sarı kodlu alarm verildiği öğrenildi.

14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda

Sarı kodlu alarmın verildiği iller tek tek sıralanırken yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevreleri ile Ankara'nın güney ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

MGM'DEN 14 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 8 Şubat Perşembe gününe ilişkin hava durumunu açıkladı. Çığ tehlikesine karşı 14 il için sarı kodlu uyarı verilerek vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Ayrıca birçok ilde sağanak yağış etkili olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğunu belirten MGM, uyarıların yapıldığı bölgelere ilişkinde açıklamalarda bulundu.

14 ilde alarm verildi sarı kod geçildi! Çığ buzlanma ve don hepsi aynı anda görülecek ekipler alarmda - Resim : 2

MGM tarafından yapılan uyarıda ‘’Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi. Sarı kodlu uyarı ise hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ifade ederken tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiği anlamını taşır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER