13 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

ÖSYM sınav takvimi açıklandı. Açıklanan takvim doğrultusunda bugün ne sınavı var, hangi sınav yapılacak sorusu yanıt buldu. 13 Ekim Pazar bugün hangi sınav var belli oldu.

13 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

ÖSYM sınav takvimi işlemeye devam ederken yapılan sınavlar ile KPSS maratonu sona ermişti. Bu sene lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları olmak üzere 3 KPSS sınavı düzenlenirken "13 Ekim 2024 bugün ne sınavı var?" sorusu da yanıt buldu.

13 EKİM 2024 PAZAR NE SINAVI VAR, BUGÜN HANGİ SINAV YAPILACAK ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 13 Ekim Pazar günü Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) yapılacak.

EUS VE STS ECZACILIK SINAVI SAAT KAÇTA, KAÇ DAKİKA, NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, sınavlar saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. EUS ve STS Eczacılık, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde uygulanacak. Sınavlar hakkında bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “EUS ve STS Eczacılık geçen sene ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Sınavlar bu sene de elektronik ortamda uygulanacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek. Bu iki sınava toplam 721 aday başvuru yaptı” ifadelerini kullandı.

DUS 2. DÖNEM VE STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, KAÇ DAKİKA SÜRECEK, NE ZAMAN BİTECEK?

STS Diş Hekimliği'nin Ankara’da, DUS 2. Dönem'in ise Ankara ve İstanbul’da yapılacağını aktaran ÖSYM Başkanı Ersoy, “DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi'nden oluşacak. DUS ve STS Diş Hekimliği'nde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. 7 bin 892 aday bu sınavlara katılacak. Pazar günü yapılacak sınavlarda emniyet dahil toplam bin 174 görevli yer alacak. DUS 2. Dönem'de ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” dedi.

Sınava katılacak olan adayların belirtilen saatlerde istenilen evraklarla sınav giriş merkezlerinde hazır olmaları istenirken Pazar günü yapılacak olan sınavlarda 1.174 görevli bulunacak DUS 2. dönem sınavında ise ek süre almaya hak kazanan adaylar talep etmeleri durumunda 30 dakika ilave süre kullanabilecekler.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER