12 Ocak cuma günü okul var mı, yarın kar tatili mi?

Kar yağışlarının yurt genelinde pek çok ili etkisi altına alması ile birlikte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında okulların bu yağış ile birlikte tatil edilip edilmeyeceği sorusu yer aldı.

12 Ocak cuma günü okul var mı, yarın kar tatili mi?

Ocak ayının ortalarına yaklaşılması ile birlikte kar yağışı ülkenin pek çok kesiminde etki etmeye başladı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar yağışın yoğun olduğu bölgelerde okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapılan iller açıklanırken, bir diğer yandan da valilikler tarafından da bazı ilçelerde okulların tatil edildiği bilgisi verildi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARILARDA BULUNDU!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından kar yağışına karşılık uyarı verilen iller hakkında, "Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2024 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde açıklamalara yer verildi.

O İLLERDE OKULLARA TATİL HABERİ DUYURULDU!

Tüm bunların yanı sıra bazı illerde de okulların tatil edildiğine dair açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda yapılan uyarılara göre eğitime ara verilen iller şu şekilde duyuruldu;

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam etmesi sonucunda eğitime ara verilirken Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan kar nedeniyle taşımalı eğitime yarın için ara verildiği açıklandı. Konu hakkında kaymakamlık tarafından "İlçemizde yaşanan aşırı kar yağışı, don ve buzlanmadan dolayı 12 Ocak Cuma günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ayrıca Kürdan ve Döşengi okullarında 1 (bir) gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir" şeklinde açıklamalara yer verildi.

İki ilçenin yanı sıra Hakkari ilinde de olumsuz hava şartları nedeni ile eğitime ara verildiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER