12 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 12 ilde beklenen yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği öğrenildi.

12 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı geldi!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 22 Aralık Cuma günü için karla karışık sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Toplamda 12 il için verilen sarı ve turuncu kodla verilen uyarılarda vatandaşların belirlenen tarih ve saat dilimlerinde dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Başvuru hakkında merak edilenler hakkında Meteoroloji tarafından bölge bölge yapılan uyarılar şu şekildeydi;

METEOROLOJİ'DEN 12 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI!

Konu hakkına Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda yayımlanan sarı ve turuncu kodlu uyarı şu şekilde verildi;

12 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı geldi!

Antalya'nın Doğusunda Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya il genelinde bugün halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yarın (Cuma) öğleden sonra doğu kıyılarında tekrar etkili olarak yer yer kuvvetli (30-60 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Doğu Bölgelerde Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren doğu bölgelerde görülecek yağışların, Bingöl, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Diyarbakır, Adıyaman ve Batman’ın kuzey, Muş ve Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı, Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Cumartesi (23.12.2023) günü gece saatlerine kadar etkili ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Denizlerimizde(Güney Ege ve Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

"Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü (22.12.2023) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) ilk saatlerde güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

12 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı geldi! - Resim : 2

Yapılan açıklamalarda Şırnak ve Hakkari illerinde turuncu ve sarı kodlu uyarılar verilirken, karla karışık yağmurun beklendiği belirtildi.

SONRAKİ HABER