11 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi?

11 Eylül tarihinde okulların açılacak olmasıyla birlikte öğrenci ve veliler toplu taşıma araçlarındaki son durumu merak etti. Milyonlarca vatandaş pazartesi günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını sorgulamaya başladı.

11 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi?

Ülkemizde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 11 Eylül 2023 tarihinde okullar açılacak. Uzun sürecek bir eğitim sürecine başlanacak olmasının heyecanını yaşayan öğrenciler de hazırlıklarını tamamladı. Veliler, çocuklarının eksiklerini tamamlamaya çalışırken sosyal medyada hayli gündem olan bir soru da araştırma konusu oldu.

11 Eylül Pazartesi günü kapsamında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı sorgulanmaya başladı. Öğrenci ve veliler ''11 Eylül Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi, hangi illerde?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

11 EYLÜL PAZARTESİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

11 Eylül Pazartesi günü ilköğretim ve ortaöğretim sınıfları için ilk ders zili çalacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) toplu taşıma ile ilgili olarak açıklama geldi. İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada 11 Eylül Pazartesi 2023 tarihinde saat 06.00 ile 14.00 arasında İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olacağı bildirildi. İBB tarafından yapılan açıklamada ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 11 Eylül Pazartesi günü için hazırlıklarını tamamladı. İBB birim sorumluları, UYM ve AKOM’da 3 gün boyunca nöbet tutacak. İstanbul trafiği kent içi kameralardan anlık takip edilecek. Pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.'' ifadeleri yer aldı.

Söz konusu açıklama yalnızca İstanbul için geldi. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Ankara ve İzmir gibi iller için henüz bir açıklama gelmedi. Şimdilik 11 Eylül Pazartesi günü yalnızca İstanbul'da toplu taşıma araçları belirli saatler içerisinde ücretsiz olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER