1 Ocak'ta hastane ve sağlık ocakları açık mı, çalışıyor mu?

Yeni yılın ilk gününün resmi tatil ilan edilmesinin ardından 1 Ocak tarihinde hastane ve sağlık kuruluşlarının tatil olup olmadığı merak konusu oldu.

1 Ocak'ta hastane ve sağlık ocakları açık mı, çalışıyor mu?

Yarın yeni yılın ilk günü olması nedeni ile haftanın ilk gününde hastane ve sağlık ocağı gibi sağlık kuruluşlarına gitmek isteyen kişiler tarafından bu kurumların açık olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda resmi tatil ilan edilen 1 Ocak tarihinde hastaneye gitmek isteyen kişileri bu kurumları en erken ne zaman ziyaret edebileceği de yapılan araştırmalarda yer aldı.

1 OCAK'TA HASTANE VE SAĞLIK OLACAKLARI AÇIK MI?

2024 yılının ilk gününün resmi tatil ilan edilmesinin ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de 1 Ocak tarihinde hastane ve sağlık ocağı gibi kuruluşların açık olup olmadığı olmuştu. Konu hakkında resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamalara göre bu resmi tatillerin hastaneleri ve sağlık ocaklarını da kapsamaması nedeni ve 1 Ocak resmi tatil olması nedeniyle hastaneler ve sağlık ocakları kapalı olacağı ifade edildi. Fakat 1 Ocak tarihinde hastanelerin acil bölümleri vatandaşlara hizmet verebilmek için açık olacağı bilgisi verildi. Bununla birlikte tıpkı hastaneler gibi 1 Ocak Pazartesi günü sağlık ocaklarının da kapalı olacağı ifade edildi.

Bu çerçevede hastane ve sağlık ocağına gitmek isteyen kişilerin en erken 2 Aralık 2024 Salı gününü tercih edebileceği belirtildi.

SONRAKİ HABER