1 Ocak 2024 Pazartesi bankalar açık mı, yarın bankalar çalışacak mı?

Yeni yılın ilk gününün Pazartesi yani hafta başına denk gelmesinin ardından, yılbaşında resmi tatil ilan edilip edilmeyeceği konusu internet üzerinden araştırılmaya başlandı.

1 Ocak 2024 Pazartesi bankalar açık mı, yarın bankalar çalışacak mı?

Hafta sonunun gelmesi ile birlikte banka vb. kurumlarda işini halletmek isteyen kişiler tarafından haftanın başı beklenmeye başladı. Fakat yeni yılın ilk gününün 1 Ocak Pazartesi 2024 tarihine denk gelmesi nedeni ile o günün resmi tatil olup olmadığı merak konusu oldu. Bu kapsamda bankaların açılış tarihini bekleyen vatandaşlar tarafından hem açık olup olmadığı hem de ne zaman açılacağı gibi konular araştırılanlar arasında yer aldı.

1 OCAK PAZARTESİ BANKALAR TATİL Mİ?

Resmi tatillerin arasında 1 Ocak 2024 Pazartesi gününün yer alması nedeni ile o gün diğer kamu kurum ve kuruşları gibi bankaların da açık olmadığı öğrenildi. Bu nedenle bankaya gitmek isteyen, gitmesi gereken kişilerin o gün işini halledemeyeceği ifade edildi.

BANKALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Pazartesi günü bankaların açık olmayacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bankaların ne zaman açılacağı oldu. Konu hakkında edinilen bilgilere göre bankaların 2 Ocak 2024 Salı gününden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Mesai saatlerinin bankadan bankaya değişiklik göstermesinin yanı sıra saat 09:00'da başlayarak yine ortalama olarak 18:00'a kadar hizmet vermeye devam etmesinin planlandığı öğrenildi.

SONRAKİ HABER