1 Mayıs resmi tatilde ek ders ücreti ödenecek mi?

1 Mayıs'ın resmi tatil olması nedeniyle merak edilen pek çok konuya yanıt aranıyor. 1 Mayıs tarihi ile ilgili yapılan araştırmalar kamuoyunun gündeminde yer edinirken bu kez resmi tatilde ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği merak edildi.

1 Mayıs resmi tatilde ek ders ücreti ödenecek mi?

Türkiye'de 1 Mayıs İşçi ve Emekli Bayramı kutlanıyor. 1 Mayıs tarihi resmi tatil olarak kabul edilirken her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs tarihinde çeşitli sorular gündeme geldi. Söz konusu sorular arasında yer alan ek ders ödemeleri her resmi tatil sürecinde araştırılıyor.

Resmi tatillerde öğrenciler gibi öğretmenler de izinli sayılıyor. Tatillerde öğretmenlere ek ders ödemesi hakkında son gelişmeler sorgulanıyor. Bu çerçevede ‘’1 Mayıs ek ders ücreti ödenir mi?'' sorusuna yanıt aranıyor.

1 MAYIS EK DERS ÖDENECEK Mİ?

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda öğretmenlere ek ders ödemesi yapılıp yapılmadığı merak edildi. Öğretmenlerin haftalık 15 saat çalışma süresinin dışında girdiği dersler için aldığı ek ders ücretleri için ‘’Resmi tatillerde yatar mı?'' sorusu gündeme geldi.

1 Mayıs resmi tatilde ek ders ücreti ödenecek mi?

Ek ders ücretleri konusunda yayımlanan kararda şu ifadeler yer almıştı: ''Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.'' Buna göre 1 Mayıs'ta öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER