1 Eylül ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

1 Eylül 2024 günü yapılacak olan sınav için artık saatler kalırken adayların hazırlıkları da başladı. Peki, 1 Eylül ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

1 Eylül ne sınavı var, bugün hangi sınav yapılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar tüm hızı ile devam ederken açıklanan takvim doğrultusunda bugün adaylar KPSS Ön Lisans sınavı için ter dökecekler. Ülkemizde memur olmak, kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen kişilerin girmekle yükümlü tutuldukları KPSS sınavı için Lisans oturumu tamamlanmış, gözler ön lisans oturumuna çevrilmişti.

BUGÜN NE SINAVI VAR, KPSS ÖN LİSANS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Bugün yüzbinlerce kişinin girmesi beklenen KPSS sınavında geri sayım başladı. Adaylar bugün saat 10:15 itibariyle salonlarda hazır olacak ve sınav başlayacak. Ön lisans mezunu adayların katılacağı sınavda toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylar bu sorulara 130 dakika içerisinde yanıt vermekle yükümlü tutulacaklar.

KPSS ÖN LİSANS 2024 SINAVI KALEM VERİYORLAR MI, KPSS YE GİDERKEN YANIMIZA ALMAMIZ GEREKENLER NELER?

KPSS Ön Lisans sınavı için adaylara kalem, silgi, şeker ve peçeteden oluşan set verilecek. Bu nedenle adayların yanlarına kalem almalarına gerek olmayacak. KPSS ön lisans giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi ile beraber sınav yerine giden adaylar sınava giriş yapma hakkına sahip olacaklar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER