Türkiye’nin ilk dijital köyü Güdül’deki Boyalı Mahallesi seçildi

Güdül’ün Boyalı Mahallesi, ortak yürütülen bir proje kapsamında Türkiye’nin ilk dijital köyü olarak seçildi.

Türkiye’nin ilk dijital köyü Güdül’deki Boyalı Mahallesi seçildi

Güdül Belediyesi, yereldeki başarılarını uluslararası arenaya taşımaya devam ediyor. Ortak yürütülen bir proje kapsamında Ankara’nın Güdül ilçesinde yer alan Boyalı Mahallesi, Türkiye’nin ilk dijital köyü seçildi.

Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) işbirliği ile yürütülen bir proje kapsamında, FAO tarafından yapılan araştırmalar neticesinde Güdül ilçesinde yer alan Boyalı Mahallesi, Türkiye’nin ilk dijital köyü olmaya hak kazandı.

Türkiye’nin ilk dijital köyü Güdül’deki Boyalı Mahallesi seçildi

Boyalı Mahallesi’nin Türkiye’nin ilk dijital köyü olması, mahallede Dijital Köyler Çalıştayı adlı bir etkinlikle kutlandı. Çalıştay’a Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü temsilcileri, Dijital Tarım Uzmanı Valentina Jug, Münir Atalay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güdül Ziraat Odası Başkanı Mahalle Muhtarı, Kadın Kooperatifi üyeleri ve mahalle halkı katılım gösterdi.

DİJİTAL TARIM VE HAYVANCILIĞA YÖNELİK ADIMLAR ATILACAK

Türkiye’nin ilk dijital köyü Güdül’deki Boyalı Mahallesi seçildi - Resim : 2

Güdül Belediyesi, FAO ve TAGEM’in işbirliği ile yürütülen ortak proje sonucu, Boyalı Mahallesi’nin Türkiye’nin ilk dijital köyü olmasını sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı. Güdül Belediyesi, sosyal medya hesapları üzerinden, belediyenin başkanı Mehmet Doğanay’ın da konuşma gerçekleştirdiği fotoğraflarla birlikte şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımız Sayın Mehmet Doğanay, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü temsilcileri, Dijital Tarım Uzmanı Sayın Valentina Jug, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Münir Atalay, İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz, Güdül Ziraat Odası Başkanımız, Mahalle Muhtarımız, Kadın Kooperatifi Üyelerimiz ve Mahalle Halkımız katılım sağladılar. Bu etkinlikte, dijital tarım ve hayvancılık konularında önemli bilgiler paylaşıldı ve mahallemizin bu alandaki gelişimi için atılacak adımlar değerlendirildi.

Katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

SONRAKİ HABER