Ankara Güdül'de otluk alanda çıkan yangına ekipler müdahale etti

Ülkemizde yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarının da önüne geçmek adına bir dizi önlem alınmıştı. Alınan önlemlerin yanı sıra pek çok yangın haberi art arda gelirken Ankara'nın Güdül ilçesinde de otluk alanda bir yangın çıktığı öğrenildi.

Ankara Güdül'de otluk alanda çıkan yangına ekipler müdahale etti

Ankara Güdül'de otluk alanda çıkan yangına ekipler müdahale etti - Ülkemizde yüksek sıcaklıkların etkili olması ile birlikte valilikler tarafından bir dizi önlemler alındı. Valilik önlemlerinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 31 il genelinde ormanlık alanlarda ateş yakmak, mangal yakmak ve kamp kurmak yasaklandı.

Orman yangınlarının önüne geçilmesi hedeflenen uygulamanın ardından ülkemizin pek çok noktasında ise orman yangını çıktı. Gelen son dakika bilgisine göre Ankara'nın Güdül ilçesinde otluk alanda yangın çıktığı öğrenildi.

GÜDÜL'DE YANGIN ÇIKTI

Ankara'nın Güdül ilçesi Adalıkuzu Mahallesi'nde otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun ekiplere ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Güdül Belediyesi personelinin de iş makineleriyle destek verdiği çalışmalar sonucu yangın söndürüldü.

gudul-1.jpg

GÜDÜL BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, sıcaklık artışı ve nem düşmesine bağlı olarak yangınların yaşandığını belirterek, geniş bir alana yayılmadan yangının söndürüldüğünü söyledi. Güdül Belediye Başkanı Yalçın, "Belediye olarak olası yangınlara karşı hazırlıklıyız. Ankara Valiliği ormanlık alanlara girişi yasaklasa da yangınlar kuru otların bulunduğu alanlarda çıkabiliyor. Bu yangında da alıç ağaçları zarar gördü." ifadelerine yer verdi. Başkan Yalçın, çalışmalara katkı sunan tüm ekiplere teşekkür etti ve vatandaşlardan da dikkatli olmalarını istedi.

SONRAKİ HABER