Kırgızistan'ın bağımsızlığı Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde kutlandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Türkiye-Kırgızistan ilişkilerini geliştirecek bir program gerçekleştirildi. Türkiye'nin soydaş devleti olan Kırgızistan'ın kuruluşunun 33. yıl dönümü etkinlikleri Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.

Kırgızistan'ın bağımsızlığı Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde kutlandı

Türkiye'nin iç ilişkileri kadar dış ilişkilerinin geliştirilmesi de büyük önem taşıyor. Bu kapsamda yerel yönetimlerde farklı devletler ve topluluklar ile bir araya gelerek ülke için önemli bir hamleye imza atıyor.

Gölbaşı Belediyesi de bu kapsamda önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Bağımsız Türk devletlerinden olan ve Türkiye'nin hem kan hem dostluk ilişkileri içerisinde olduğu Kırgızistan'ın kuruluşu Gölbaşı Atatürk Parkında kutlandı.

Kırgızistan'ın bağımsızlığı Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde kutlandı

KIRGIZLAR GÖLBAŞINDA TOPLANDI

1991'de Sovyetler Birliğinin dağılması ile bağımsızlığına kavuşan devletlerden olan Kırgızistan, Orta Asya'nın önemli devletlerinden olarak biliniyor. Türk dünyasında saygın devletlerden olan Kırgızistan'ın bağımsızlığını kutlamak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen Kırgızlar Gölbaşında bu heyecana ortak oldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da ev sahipliği yaptıkları bu organizasyona katılarak Kırgızistan devletinin 33. yıl önce elde ettiği bağımsızlığını kutladı. Hazırlanan yöresel oyunları takip eden ve Kırgız vatandaşlar ile yakından ilgilenen Başkan Odabaşı Kırgızistan ve Türkiye'nin arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekti.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANDI

Kırgız Cumhuriyeti Türkiye Bolu Fahri Konsolosluğu ve Türksoy'un da iş birliği ile hazırlanan program renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER