Gölbaşı Mahalle Sakinleri, saldırgan sahipsiz köpekler için yetkililerden çözüm talep ediyor!

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Eymir Mahallesi sakinleri, gruplar halinde dolaşan ve zaman zaman saldırgan davranışlar sergileyen sahipsiz köpeklerin toplatılmasını talep ediyor.

Gölbaşı Mahalle Sakinleri, saldırgan sahipsiz köpekler için yetkililerden çözüm talep ediyor!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Eymir Mahallesi sakinleri, çevrede gruplar halinde dolaşarak saldırganlık yapan sahipsiz köpeklere belediye ekiplerince müdahale ederek toplatılması talebinde bulunuyorlar.

"BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Z. F., bir çocuğun yakın zamanda sahipsiz köpek saldırısına uğradığını ve bu olayın çocuğu olumsuz etkilediğini paylaşarak, "Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Köpek barınağı yapıldı ama köpekler hala çevremizde. Biz sokak hayvanlarına yönelik bir tavır sergilemiyoruz, sadece saldırgan davranış gösteren köpeklere karşı önlem alınmasını istiyoruz." dedi.

"BELKİ UNUTAMAYACAĞI BİR TRAVMA YAŞADI"

Ö. H., mahallede 13 yıldır yaşadığını ve son aylarda saldırgan davranışlar gösteren sahipsiz köpeklerden rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Hikmet, bazen birçok köpeğin çocuklara saldırdığına tanık olduklarını ve iki gün önce bir çocuğun saldırıya uğramasının ardından "Kendi imkanlarıyla kurtarıldı ama tabii o korku çocuğa yeterli. Belki unutamayacağı bir travma yaşadı." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARA DA SALDIRIYORLAR"

N. G. de saldırgan sokak köpeklerinin yaşamlarını olumsuz etkilediğini ve birçok kişinin camiye ve okula gitmek için saldırıya uğradığını aktardı. Gülengöz, "Mesela bir arkadaşım bisiklet sürerken saldırıya uğradı. Bisikletten düştü ve kafasına darbe aldı. Bir amcamız sabah namazı esnasında abdest alacağı yerde saldırıya uğramış. Çocuklara da saldırıyorlar." şeklinde konuştu.

"HER GELEN ŞİKAYETE DÖNÜŞ YAPIYORUZ"

Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, gelen tüm ihbarların değerlendirildiğini ve veteriner hekimler eşliğinde ekiplerin sahada çalışmalar yaptığını belirterek, "İhbar ardından şikayet sahiplerine ulaşıyoruz, veteriner hekimler eşliğinde ekiplerle yerinde çalışma yapıyoruz. Her telefona, her gelen şikayete dönüş yapıyoruz. Bölgede arkadaşlar çalışma yapmadan yarım saat önce arayarak bilgi veriyor. Bazıları direkt saldırgan köpekleri tarif ediyor ve onlar alınıyor. Küpesizse hemen alınıyor ve köpekler bakımevinde rehabilitasyon süresi bitene kadar tutuluyor." ifadeleriyle bölge halkından gelen ihbarları ciddiye aldıklarını ifade etti.

Mahalle sakinleri, saldırgan sahipsiz köpekler konusunda yetkililerden çözüm bekliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER