Gölbaşı Belediyesi'nde görevli antrenörlerden meme kanseri farkındalığı

Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı kurslarda görev yapan kadın antrenörler meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pembe matlar üzerinde pilates yaptı.

Gölbaşı Belediyesi'nde görevli antrenörlerden meme kanseri farkındalığı

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı sebebi ile Gölbaşı Belediyesi’nde görev yapan kadın antrenörlerinden dikkat çeken bir etkinlik haberi geldi. Atatürk Sahil Parkı ve teknede pilates yapan kadın antrenörler meme kanserine dikkat çekti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı vatandaşların sağlık ve yaşam kalitesini artırma amacıyla atılacak tüm adımları önemsediklerini ifade etti.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

‘Farkındayız, birlikteyiz, güçlüyüz' sloganıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, Atatürk Sahil Parkı ve teknede pilates yaptı. Etkinlikte hem sağlıklı yaşam bilincini güçlendirmek hem de kanserle mücadelede erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi'nde görevli antrenörlerden meme kanseri farkındalığı

BAŞKAN ODABAŞI: “BU TÜR ETKİNLİKLERİ TEŞVİK EDECEĞİZ”

“Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir toplumun temelidir” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı Belediyesi olarak sadece altyapı ve hizmet alanında değil, vatandaşlarımızın sağlık ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik her adımı önemsiyoruz. Bugün burada bir araya gelen antrenörlerimiz, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını topluma yaymak ve meme kanserine dikkat çekmek amacıyla önemli bir mesaj verdi. Meme kanserinin özellikle kadınlarımızı tehdit eden ve erken teşhisle önlenebilecek bir hastalık olduğuna dikkat çekildi. Belediye olarak, kadınlarımıza her türlü desteği vermeye ve bu tür anlamlı etkinlikleri teşvik etmeye devam edeceğiz. Gölbaşı'nı sadece bir yaşam alanı değil, sağlıklı ve mutlu bireylerin bir arada olduğu güçlü bir topluluk haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Antrenörlerimizin bu farkındalığı yaymak için gösterdikleri çabayı takdirle karşılıyor ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Odabaşı, meme kanseriyle mücadelede farkındalık oluşturmanın her kesimin sorumluluğu olduğunun da altını çizerek, "Herkesi, sağlık taramalarını ihmal etmemeye ve çevresindekilere bu konuda destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Öte yandan düzenlenen etkinlikte antrenörler pembe pilates matı kullanırken, yakalarına da meme kanserine dikkat çekebilmek için pembe kurdele taktı. Düzenlenen etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla birlikte son buldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER