Gölbaşı Belediyesi Tulumtaş Mağarası'nın ziyaret saatlerinin değiştiğini açıkladı

Gölbaşı Belediyesi’nin ilçedeki önemli turizm alanlarından olan Tulumtaş Mağarası’nın ziyaret saatlerini değiştirdiği açıklandı.

Gölbaşı Belediyesi Tulumtaş Mağarası'nın ziyaret saatlerinin değiştiğini açıkladı

Ankara’da Gölbaşı Belediyesi’nin turizm alanları içerisinde bulunan ve çok sayıda yerli ve yabancı turisti çeken Tulumtaş Mağarası için yeni bir karar alındığı açıklandı. Gölbaşı Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak Tulumtaş Mağarası’nın ziyaret saatlerinde değişikliğe gidildiği ilan edildi. Gölbaşı Belediyesi bu açıklama ile Tulumtaş Mağarası’na ziyaretlerin hangi saatler arasında yapılabileceğini duyurdu.

ZİYARET SAATLERİ DEĞİŞTİ!

Tulumtaş Mağarası’nın ziyaret saatleri mevsimlik olarak değiştiriliyor. Bu çerçevede 2 Mayıs 2024 tarihinde bu turistin mekanın ziyaret saatleri 10:00 ile 19:00 arası olarak belirlenmişti. Ancak kış mevsimi ile beraber saatlerde değişiklik olunca ziyaret saatlerine de müdahale edildi. Gölbaşı Belediyesi artık Tulumtaş Mağarası’nın 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini duyurdu. Tulumtaş Mahallesi’nin haftanın her günü ziyarete açık olduğu kaydedildi.

Gölbaşı Belediyesi Tulumtaş Mağarası'nın ziyaret saatlerinin değiştiğini açıkladı

Tulumtaş Mağarası 1992 yılında Ankara Çevre Yolu’nun yapımı esnasında taş ocağı olarak kullanılıyordu. Bu alanda dinamitle yapılan patlama sonucunda doğal bir mağara olarak Tulumtaş Mağarası ortaya çıktı. Bu mağaranın yan kolları ile uzunluğu 549 metreyi buluyor.

Mağara içerisinde dikit, sarkıt ve sütunlar yer almaktadır. Dinamit patlamaları ile zamanında mağaranın bir kısmında tahribat olmuştur. 3. derece doğal sit alanı ilan edilen Tulumtaş Mağarası’nın geçmişinin 5 milyon yıl olduğu düşünülüyor. Gölbaşı Belediyesi restorasyon yapmasının ardından Tulumtaş Mağarası turizme kazandırılmıştır.

SONRAKİ HABER