Gölbaşı Belediyesi SOKÜM Müzesi ile kültür mirasının korunmasına destek oluyor

Günlük hayatta farklı yaş gruplarından insanlar ilgilerine göre açılan müzelere gidiyor. Müzeler bu kapsamda sergilediği eserler kadar ifade ettiği anlamlar ile de büyük rol oynuyor.

Gölbaşı Belediyesi SOKÜM Müzesi ile kültür mirası korunuyor

Ankara'nın Gölbaşında geçtiğimiz Şubat ayında açılan Somut olmayan Kültürel Miras müzesi bu anlamda önemli bir örnek olarak adından söz ettiriyor. Her hangi bir nesne ile gösterilemeyen ama nesilden nesile canlı hafıza olarak varlığını sürdüren kültür mirasını korumak adına açılan müze ziyaretçilerini bekliyor.

NESİLDEN NESİLE AKTARILAN KÜLTÜREL DAVRANIŞLAR YAŞATILIYOR

Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliğinde açılan bu müze ile insanlar geçmiş dönemlere dair bir yolculuğa çıkmış hissi yaşıyor. Kültür mirasının bir müze aracılığıyla korunması anlamında Gölbaşı Belediyesi SOKÜM'de ziyaretçileri ve önemli isimleri misafir etmeyi sürdürüyor.

Gölbaşı Belediyesi SOKÜM Müzesi ile kültür mirasının korunmasına destek oluyor

BİR ÇOK ADET GÖZLER ÖNÜNE SERİLİYOR

Çocuklar için oyun ve etkinlik alanlarının olduğu müze içerisinde geçmişten beri hayatımızda olan adet ve davranışlar öğreniliyor. Müzede asker uğurlamadan düğün adetlerine, sünnet geleneklerinden geleneksel sohbet odaları gibi pek çok başlık hakkında fikir sahibi olunabiliyor.

Sosyal hayatımızda yer alan ve yıllarca nesilden nesile aktarılarak gelen kültür miraslarını görmek isteyenler için Gölbaşı Belediyesi SOKÜM Müzesi faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER