Gölbaşı Belediyesi, ilçe meclis toplantılarını canlı yayınlayacak

Başkent'te Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı meclis toplantılarını canlı yayınlama politikası zaman içinde ilçelere de yayılmıştı. Bazı belediyeler ilçe meclis toplantılarını sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayarak insanların gelişmelerden haberdar olmasını sağladı.

Gölbaşı Belediyesi,  ilçe meclis toplantılarını canlı yayınlayacak

Vatandaşların şeffaf bir şekilde kendilerinin yönetildiği ilçe ve il belediye meclislerinde nasıl bir sürecin yaşandığını görmesi adına canlı yayın yapan ilçeler arasında bir yer daha katılacak. Gölbaşı Belediyesi aldığı kararda ilerleyen günlerde belediye meclis toplantılarını canlı olarak yayınlayacak.

GELEN TALEBE ÇALIŞMALARIN ÇOKTAN BAŞLADIĞI CEVABI GELDİ

Ekim ayı Gölbaşı Belediye Meclisi toplantısında bazı belediye meclisi üyeleri toplantıların canlı yayınlanması şeklinde bir talepte bulundu. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise bu talebe daha önceden bir girişimin başladığı şeklinde cevap verdi.

Gölbaşı halkı altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından canlı yayınların başlayacağını ifade etti.

VATANDAŞ AN BE AN HANGİ KARARLARIN NASIL ALINDIĞINI ÖĞRENEBİLECEK

TBMM gibi ülke yönetimini an be an takip eden insanlar bir çok defa ilçelerinde yönetimin nasıl ilerlediği şeklinde bilgi temini sıkıntısı yaşıyor. Gölbaşı Belediyesinin bu adımı ile ilçedeki vatandaşların istemesi halinde belediye toplantılarını bulundukları yerden takip etmesi sağlanacak.

Sistemin hayata geçmesi ile birlikte vatandaşlar yayınları daha sonradan da takip edecek. Bu yönden yayınlar birer canlı kayıt niteliği taşıyacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER