Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Keyfi harcanan her kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı belediyenin bütçesine yönelik açıklamalar vererek rakamlarla yılın ilk 3 ayında yapılan harcamalara dikkat çekti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Keyfi harcanan her kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı belediyenin gelirleri ve giderler ile ilgili açıklama yaparak seçimin hemen öncesinde yüksek miktarda harcamalar yapıldığını ve bunlar içerisinde tespit edilen kanunsuz harcamalar için yargıya başvurduklarını söyledi. Rakam rakam açıklama yapan Başkan Yakup Odabaşı belediyenin gelirlerinin personel giderlerini bile karşılamaya yetmediğini ortaya koydu.

680 MİLYON LİRALIK GİDER YILIN İLK 3 AYINA AİT

Gölbaşı Belediyesi’nin gelirlerini ve giderlerini açıklayan Yakup Odabaşı, “Şimdi 9 ayı geride bıraktık. Seçimden sonra da 6 ay geçti. Bugüne kadar belediyemizin gideri 1 milyar 182 milyon liradır. Belediyemizin bu süredeki geliri 779 milyon lira olmuş. Bu süreçte 403 milyon lira açık verilmiş. Bu giderlerin 680 milyon lirası ilk 3 aya ait. Geriye kalan 502 milyon liralık gider de son 6 aya ait.” dedi.

GELİRLER PERSONEL GİDERİNİ KARŞILAMIYOR

Personel giderlerine de dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “779 milyon lira gelir ve 780 milyon lira da personel gideri var. Demek ki sizin geliriniz personel giderinizi karşılamaya yetmiyor. Zaten müsrife karşıyız, israf haram. Peki 682 milyon lirayı yılın ilk 3 ayında nasıl tüketmişsiniz? Bunların bir kısmı yargıya gitti. Daha da gidecekler var. Tespit ettiğimiz yanlış ve kanunsuz harcamaları yargıya gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz. Ben 157 bin vatandaşımın hakkını korumak zorundayım. Öyle kimse keyfi harcama yapamaz. Harcamış ve bunun acısını Gölbaşılı çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı sık sık belediyenin mali tablosu ile ilgili olarak bilgilendirme yapıyor. Geçmişe dönük kanunsuz harcamalara yönelik de araştırmalar yapılırken tespit esilen usulsüzlükler yargıya taşınıyor. Bu konuda Gölbaşı Belediyesi’nde ilerleyen günlerde yeni gelişmeler yaşanabileceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER