Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Belediyenin Varlıkları Peşkeş Çekilmiş"

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerden borçların tahsil edileceğini açıklaması gündem olmuştu. Bu kararın ardından SGK borcunu ödemek için arsa satışı yada takasını öneren Gölbaşı Belediyesi yönetimine MHP'den hayır çıkışı geldi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Belediyenin Varlıkları Peşkeş Çekilmiş"

31 Mart Yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından değişen yönetimlerden en çok dile getirilen konuların başında borçlar gelmişti. Öte yandan hükümet kanadından ödenmemiş SGK borçlarının tahsili için harekete geçileceği çıkışı yapılmıştı.

"O ZAMAN NİYE HASSAS OLMADINIZ"

Bu durumun ardından borçlarını ödeme konusunda çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, belediye meclisine SGK borçları karşılığında Örencik-Virancık’ta bulunan arsaların satışı veya takası konusunu gündeme getirdi. 369 Milyon TL’lik borcun ödenebilmesi için oylanan bu karar MHP grubu tarafından reddedildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Belediyenin Varlıkları Peşkeş Çekilmiş"

Ret oyu kullanan MHP yönetimine karşı Gölbaşı Belediye Başkanı geçmiş dönemde alınan kararları hatırlatarak cevap verdi. Arsaları ederinin altında asla satmayacağını ifade eden Başkan Odabaşı MHP grubuna "Geçen sene 2 bin 144 metre yereye karşılık kaç tana arsa verdiniz? Takas kararı aldınız. Ucu açık verdiniz takas kararını. O zaman niye hassas olmadınız. Yüce mahkemede bunun hesabını vereceksiniz. Belediyenin varlıkları peşkeş çekilmiş. Kamuoyu bunu duysun" ifadelerini kullandı.

"BEN DE DERİM MİLLETİME.."

Borçların ödenmemesi halinde Gölbaşı Belediyesinin ve kadrosunda çalışan insanların zor günler geçireceğini ifade eden Başkan Yakup Odabaşı "Milletin kirası var, bakkala borcu var. Ben de derim ki milletime ‘Ey milletim gelir belli, gider belli; Sosyal Güvenlik Kurumu geldi, maaşlara da haciz koydu. Ne yapabilirim?" dedi.

KARAR KABUL EDİLDİ

Gölbaşı Belediyesinde gündeme getirilen söz konusu başkanlık yazısı verilen ret oyuna rağmen kabul edildi ve yürürlüğe girdi. Satışa sunulacak alanlardan gelen paralar SGK borçlarının ödenmesinde kullanılacak

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER