Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı: Mogan Gölünü eski görüntüsüne kavuşturacağız

Gölbaşı'nın en bilindik yerlerinden olan Mogan Gölü'ndeki kirlenme ile ilgili belediye yönetimi bir süre önce harekete geçmişti. Gölün, Sukesen Deresi'nin birleştiği noktadaki atıkları temizlemek için çalışmalar devam ediyor.

Gölbaşı Belediyesinden Mogan Gölünde temizlik atağı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, ilçenin ünü ilçe sınırını aşmış yerleri arasında bulunuyor. Ankara'nın farklı yerlerinden gelen insanlar burada aile ve sevdikleri ile vakit geçiriyor.

Özellikle yaz döneminde insanların yoğun olarak ziyaret ettiği bu göl şimdilerde kirlenme haberleri ile anılıyor. Yeni belediye yönetimi yıllardır bir temizlik çalışması yapılmadığını ifade ettiği göldeki bölgede hummalı bir çalışma yürütüyor.

"İNŞALLAH ÖNCEKİ GÜZEL GÖRÜNTÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ"

Biriken atıkları temizleme çalışması ile ilgili Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Odabaşı "Özellikle 2010 yılından sonra hiçbir çalışma yapılmadığı için ciddi bir atık birikmesi olmuş. Bu birikinti Sukesen Deresi’nin akışına engel olmaya başlamış, hatta olası bir yağışta su baskınlarına neden olabilecek seviyeye gelmiş. Gölün doğal dokusunu koruyarak, İnşallah Mogan Gölümüzü yıllar önceki güzel görüntüsüne kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı: Mogan Gölünü eski görüntüsüne kavuşturacağız

KİRLİLİKTEN DOLAYI OLUŞTAN TEHLİKE

Çalışmaların başlaması için hayvanların kuluçka döneminin bitmesini beklediklerini ifade eden Başkan Odabaşı "Birikmiş bu çamuru, atıkları temizliyoruz. Bu birikinti Sukesen Deresi’nin akışına da engel olmaya başlamış, olası bir yağışta su baskınlarına da neden olabilecek seviyeye gelmiş. Ayrıca göldeki bu kirlilik su içerisindeki sirkülasyonu önlerken, oksijenin azalması nedeniyle de canlı türlerinin azalmasına neden oluyor" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı sözlerini Mogan Gölünü eski görüntüsüne kavuşturmayı temenni ederek noktaladı. İlerleyen günlerde çalışmaların tamamlanması ve gölün daha temiz olması amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER