Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı işçi çıkarılma konusu hakkında konuştu

2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapan Yakup Odabaşı 10 yılın ardından yeniden belediye başkanı olarak seçilmişti. Başkan Odabaşı belediye meclisinde yaptığı konuşmada bir önceki dönemlerinden çok daha zor bir tablo ile karşı karşıya olduklarından bahsetti.

Gölbaşı Belediye Başkanlığında yıllar sonra 2. dönemini yaşayan Yakup Odabaşı ve yönetimine işçi çıkarımları konusunda iddialar yöneltilmişti. Bu soruyu belediye meclisinde yanıtlayan Başkan Odabaşı bütçelerinin zorda olduğunu ve belediyelerinin ülkenin en borçlu yönetimlerinden birisi olduğunu belirtti.

TALEP EDİLMESİNE RAĞMEN PERSONEL ALINAMADIĞI BELİRTİLDİ

2009-2014 yıllarından bahseden Başkan Yakup Odabaşı "2010 yılının 9. ayında bütçemiz denk oldu. 2011 yılında ise Gölbaşını şantiyeye çevireceğiz dedik. Belki Gölbaşı tarihinde yapılan yatırım kadar yatırımı biz 5 yılda yaptık" ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı işçi çıkarılma konusu hakkında konuştu

2014 yılında Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Maliyeye borcu olmayan bir belediye yönetimi teslim ettiklerini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Fen İşleri Müdürünün kendilerine demesine rağmen bütçe şişmesinden dolayı personel alamadıklarını dile getirdi.

"BELEDİYEMİZ TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU BELEDİYELERDEN BİRİSİ"

Gelirlerini artırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Odabaşı "Mevcut personeli verimli hale getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Belediyemiz; kişi başına düşen Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri, belki birincisi" diyerek durumlarını özetledi.

Kaynak: Haberankara.com