Ankara'nın o ilçesinin resmen doğal kliması! Sıcaktan bunalan akın ediyor hemen keşfedin

Ankara'nın doğal güzellikler say say bitmiyor. Son dönemde vatandaşların akın ettiği bir adreste resmen doğal klima görevi görüyor. Ankaralıların keşfetmesi gereken adresi okurlarımız için derledik.

Ankara'nın o ilçesinin resmen doğal kliması! Sıcaktan bunalan akın ediyor hemen keşfedin

Ankara'nın o ilçesinin resmen doğal kliması! Sıcaktan bunalan akın ediyor hemen keşfedin - Başkent Ankara, her geçen gün gelişiyor. Ankara'ya pek çok yeni turizm noktaları kazandırılırken son dönemin en çok tercih edilen adresi de belli oldu.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Yapısı nedeniyle yazın soğuk, kışın sıcak havaya sahip Tulumtaş Mağarası klimayı aratmayan soğuk etkisiyle yaz aylarında serinlemek isteyen ziyaretçilerin tercih ettiği uğrak yerleri arasında bulunuyor. İncek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasındaki Karayatak mevkiinde bulunan mağara, yaklaşık 30 yıl önce çevre yolu inşası için işletilen taş ocağındaki çalışmalar sırasında keşfedildi.

ekran-goruntusu-2023-08-18-131852.png

Yatay olarak yaklaşık 265 metre gezilebilir uzunluğa sahip mağara, turizme kazandırılmak için yapılan düzenlemelerin ardından 1 Ağustos'ta ziyarete açıldı.

ANKARALILARIN SERİNLEYECEĞİ ADRES GÖLBAŞI'NDA

Yer altı hava akımı nedeniyle yazın soğuk, kışın ise sıcak havaya sahip mağarada, soğuk hava girişten itibaren hissedilirken, derin kısımlara inildikçe hava sıcaklığı 20 derece kadar düşüyor. Doğal klima özelliği taşıyan mağara, yurt içi ve yurt dışından pek çok ziyaretçinin akınına uğruyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yaptığı açıklamada, mağaranın yaklaşık 5 milyon yıl önce oluşumuna başladığını, sarkıt ve dikitlerin genişlemeye devam ettiğini belirtti.

ekran-goruntusu-2023-08-18-131900.png

Mağaranın devamlı kendini yenilediğini, bu nedenle de içerisindeki oksijeni ve havasıyla oldukça farklı olduğunu, hava sıcaklığının dışarıya göre en az 20 derece düştüğünü söyleyenGölbaşı Belediye Başkanı Şimşek, "Mağaranın havası o kadar iyi ki sanki kış ayındaymışız gibi konuşurken ağzımızdan buhar çıkıyor. İnsanlar merkezde yanıyorsa bu mağaraya gelip serinleyebilirler. Gerçek doğal bir klima özelliği taşıyor." dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-18-131904.png

1 MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞ GİTTİ

1 Ağustos tarihinde ziyarete açılan mağarayı şimdiye kadar 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini bildiren Başkan Şimşek, "Mağaramızın en çok ziyaret edilme sebeplerinden biri serin olması. Yazın soğuk, kışın sıcak olan mağara kışın da çok fazla ziyaretçi alacak." diye konuştu.

ekran-goruntusu-2023-08-18-131919.png

Ankara'da sıcak havanın kendilerini karşıladığını, araç klimasının bile sıcak hava karşısında yetersiz kaldığını dile getiren ziyaretçiler ise, "Kendimizi buzdolabının içerisinde gibi hissettik. Soğuktan romatizmam arttı. Daha önceden bilseydik Avrupa'dan gelen arkadaşlarımıza tavsiye ederdik." dedi. Mağaranın içerisindeki havanın çok iyi geldiğini, bu yüzden dışarı çıkmak istemediğini belirten ziyaretçiler, sıcaktan bunalanlara mağarayı ziyaret etmesini önerdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER