Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki mahallelinin sokak köpeği isyanı! Köpekler eşime de saldırdı

Ülkemizde bir süredir tartışma konusu olmaya devam eden sokak köpeği sorunu her geçen gün büyüyor. Sokak köpekleri ile ilgili iki farklı düşünce yer alırken bu kez Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlardan şikayet sesleri yükseldi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki mahallelinin sokak köpeği isyanı! Köpekler eşime de saldırdı

Son dönemde basına yansıyan ve sokak köpeklerinin vatandaşlara saldırdığı görüntülerle ilgili olarak giderek büyüyen tartışmalar iyice alevlendi. Bir kesim sokak hayvanlarının zararsız olduğunu ve korunmaları gerektiğini kaydederken bir kesim de köpeklerin sokaklardan toplatılmasını istiyor. İki düşünce arasındaki uçurum giderek büyürken birbirinden farklı olaylar da basına yansımaya devam ediyor.

Ankara'da sürü halinde yaşayan köpeklerin bazı bölgelerde mahalleliye zor anlar yaşattığı bildirilirken konu için çözüm beklentisinin devam ettiği söyleniyor. Ankara’nın Gölbaşı ilçesi TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlar, sokak köpeklerinin kendilerini saldırdığını iddia ederek konuyla ilgili çözüm arayışına girdi. Mahalle sakinlerinin cep telefonu kameralarına kaydettikleri ayrıca güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde köpeklerin vatandaşlara saldırdığı görüldü. Gölbaşı ilçesi TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlar, yetkilerin duruma bir çözüm bulmasını bekliyor

aw036541-03.jpg

“KÖPEKLER EŞİME DE SALDIRDI, BU NEDENDEN DOLAYI AMELİYAT GEÇİRDİ”

Köpeklerin herkes tarafından sevildiğini fakat köpek saldırılarıyla ilgili çözüm bulunması gerektiğini söyleyen bir mahalle sakini, ''Hayvanları, köpekleri herkes seviyor, biz de çok seviyoruz fakat saldıran köpeklerle ilgili çözüm bulunmasının istiyoruz. Yaklarda da okul var ve çocuklar okula güvenli bir şekilde gidip gelemiyorlar. Birkaç kere de köpek saldırısı oldu. İmza da topladık, CİMER’e de şikayet ettik, durumu bildirdik. Belediye kanunlara göre elinden geleni yapıyor ama köpek saldırıları durmuyor gene de. Bu konuda ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz.'' dedi.

aw036541-01.jpg

Çocukların dışarda oyun oynamalarının, okula gidip gelmelerinin sorun olduğunu söyleyen mahalle sakini, ''Biz bu konunun çözümünü istiyoruz. Köpekler eşime de saldırdı, bu nedenden dolayı ameliyat geçirdi. Onun dışında birkaç kadın arkadaşımıza köpekler saldırıp ısırdı” ifadelerine yer verdi. Yetkililerden kalıcı bir çözüm isteyen mahalleli duruma el atılana kadar ses yükselteceklerini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER