Ankara'daki o belediye yeni bir devir başlattı! O ürünü götüren resmen 82 TL'lik kazanç sağlıyor

Ankara'daki ilçe belediyeleri halk ve çevre sağlığı için çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor. Ankara'da projeler devam ederken bu kez atık yapını getirene deterjan hediye edileceği açıklandı. Açıklamanın ardından merak edilen detaylar belli oldu.

Ankara'daki o belediye yeni bir devir başlattı! O ürünü götüren resmen 82 TL'lik kazanç sağlıyor

Başkent Ankara'da halk ve çevre sağlığı için birbirinden farklı projelere imza atılıyor. Vatandaşın da bilinçlenmesi için çeşitli projeler geliştirilirken yeni açıklamalar da art arda yapılıyor. Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında atık yağların lavabolara dökülmemesi için yeni bir proje geliştirildiği açıklandı.

Gölbaşı Belediyesi, “Atık Yağını Getir, Deterjanı Götür” kampanyası başlattıklarını duyurdu. İlçedeki atık yağların doğaya karışmasını önlemek için harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, atık yağ getiren vatandaşa deterjan hediye edeceğini duyurdu.

ATIK YAĞINI GÖTÜREN EVİNE ÜCRETSİZ DETERJAN GÖRÜTECEK

Gölbaşı ilçesinde en az 5 litre atık yağını Atık Getirme Merkezi’ne getiren vatandaşların atıkları, belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından makbuz karşılığında teslim alınacak. Teşvik amacıyla atık yağ getiren vatandaşlara bulaşık deterjanı hediye edilecek.

haberankara-001.jpg

Bu sayede örnek bir hesaplama yapıldığında 1 litrelik ortalama bulaşık deterjanı fiyatları 82 TL'den işlem görürken vatandaşlar bir masraftan daha kurtulmuş olacak.

ekran-goruntusu-2023-09-27-175230.png

''YANİ HEM DOĞA HEM DE EKONOMİ KAZANACAK''

İsrafın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması gerektiğini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek,"Atıkları geri dönüşüme kazandırırsak, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesi önlenecek, ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Yani hem doğa hem de ekonomi kazanacak.

haberankara.jpg

Gölbaşı Belediyesi olarak ‘çevre dostu belediyecilik’ bilinciyle gelecek nesillere de daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

haberankara-002.jpg

ATIK YAĞINI GETİR, DETERJANI GÖTÜR

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise ''Başkanımız Sn. Ramazan Şimşek’in çevre dostu belediye anlayışıyla hayata geçirdiği, “Bitkisel Atık Yağ Getirene Deterjan” kampanyasıyla atık yağların doğaya verdiği zararın önüne geçiliyor.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-09-27-175424.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER