Ankara Kent Konseyi, Ekoloji Perspektifinden Kent ve Kır Etkileşimi çalıştayı düzenliyor

Ankara Kent Konseyi Mimarlık Kültürü ve Planlama Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek olan 'Ankara’nın Geleceği: Ekoloji Perspektifinden Kent Ve Kır Etkileşimi Atölyesi' çalıştayı için geri sayım başladı.

Ankara Kent Konseyi, Ekoloji Perspektifinden Kent ve Kır Etkileşimi çalıştayı düzenliyor

Ankara Kent Konseyi Mimarlık Kültürü ve Planlama Çalışma Grubu 5-7 Ekim tarihlerinde 'Ankara’nın Geleceği: Ekoloji Perspektifinden Kent Ve Kır Etkileşimi Atölyesi' çalıştayı gerçekleştirecek. Çalıştay kapsamında saha gezileri, atölye çalışmaları ve tartışma programları düzenlenecek.

ANKARA'NIN GELECEĞİ GÜVENCE ALTINDA

Ankara'nın geleceğine yönelik yaptığı çalışmalarla bilinen Kent Konseyi, yeni çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda 'Ankara’nın Geleceği: Ekoloji Perspektifinden Kent Ve Kır Etkileşimi Atölyesi' başlatan Konsey, katılım için kayıtların alınmaya başladığını duyurdu.

ankara-kent-konseyi-calistay.jpg

"Ekoloji Perspektifinden Kent ve Kır Etkileşimi” Atölyesi Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında kent-doğa kesişimini tüm canlıların etkileşimi üzerinden yeniden düşünmeyi amaçlıyor. Atölye, insan odaklı mekân üretim pratiğine eleştirel yaklaşarak, tüm canlılar için müştereği mümkün kılacak mekânsal planlama ve tasarım stratejilerini Ankara’nın mevcut kent-doğa ilişkisi üzerinden arayacak.

MOGAN- EYMİR VE İMRAHOR VADİSİ ÜÇLÜ OLARAK ELE ALINACAK

Atölye kapsamında, doğal oluşum süreçleri açısından birbirlerine doğrudan bağlantısı olan Mogan Gölü- Eymir Gölü ve İmrahor Vadisi üçlü olarak ele alınacak.

Ankara üzerine çalışmaları olan profesyoneller ile tüm disiplinlerden yüksek lisans, doktora öğrencileri atölyeye başvurabilecek. Kontenjan 50 kişi ile sınırlı olacak.

PROGRAM ÜÇ AŞAMALI OLACAK
Program kapsamında 5 Ekim Perşembe günü arazi çalışması; 6 Ekim Cuma günü çerçeve sunuşlar; 7 Ekim Cumartesi günü atölye çalışması gerçekleştirilecektir.

ankara-kent-konseyi.jpg

Etkinlik, Prof. Dr. Nilgül Karadeniz (AÜ) ve Doç. Dr. Funda BAŞ BÜTÜNER (ODTÜ) koordinatörlüğünde yürütülecektir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER