Gençlerbirliği'ne milli gurur!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye U-19 Milli takımı aday kadrosuna seçilen Gençlerbirliği futbolcusu Fırat Tulgayoğlu, Arnavutluk ile oynanan 2 maçta da süre aldı. Tulgayoğlu bu deneyimi ile ilk defa milli formayı giyme başarısı gösterdi.

Gençlerbirliği'ne milli gurur!

Kulüplerinde alt seviyelerden gelerek A Takıma kadar yükselen gençler yeteneklerine göre milli takımın genç gruplarına da dahil oluyor. Çağırıldığı alt yaş kategorilerinde de başarısını sürdüren genç futbolcular A Milli Futbol Takımına kadar uzanabiliyor. Kulüplerin alt yapısından yetenekli bir ismin çıkması takımlar adına da umut verici gelişme olarak nitelendiriyor.

İLK DEFA MİLLİ OLDU

Ankara'nın Türk futboluna bir çok takım kazandırmış takımı Gençlerbirliği sevindirici bir gelişme daha yaşadı. Geçen yıl altyapıdan çıkarılarak profesyonel sözleşme imzalanan Fırat Tulgayoğlu Türkiye U-19 Milli takımının Arnavutluk maçlarında forma giydi. Aday kadroya çağrılması ile kulüp tarafından takdir gören futbolcu Balkan ülkesi ile oynanan iki maçta da süre buldu.

18 Yaşındaki Santrfor bu maçlar ile kariyerinin ilk milli maç deneyimlerini yaşadı. Arnavutluk ile oynanan 2 dostluk maçının ilkinde 13 dakika forma giyen Tulgayoğlu ikincisinde ilk 11 başladı ve 45 dakika sahada kaldı.

Genç futbolcu Gençlerbirliği ile sadece 1 maçta forma giydi. Geçen sezon Türkiye kupası üçüncü tur maçında MAKÜ Spor ile oynanan maçta 57 dakika oynayan Fırat o zamandan beri A takımda tercih edilmedi.

Kaynak: Gençlerbirliği Haber Ajansı

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER