Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü'nün derbi öncesinde taraftar istatistiği belli oldu

Trendyol 1. ligde bu sezonun ilk Başkent derbisi Cumartesi günü oynanacak. Gençlerbirliği Eryaman'da şehrin bir diğer takımı Ankara Keçiörengücü'nü ağırlayacak.

Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü'nün derbi öncesinde taraftar istatistiği belli oldu

Sezonun şu ana kadar en formda Başkent ekibi olan Gençlerbirliği çıkışını sürdürmek adına kritik bir mücadeleye çıkacak. Kırmızı karalıların bu haftaki rakibi sezonun en az yenilen takımlarından Ankara Keçiörengücü oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ İÇ SAHADA TOPLAM 842 KİŞİ TAKİP ETTİ

Bu kritik mücadele öncesinde her iki takımında iç saha maçlarında kaç kişinin tribünlerde yer aldığına dair bilgiler belli oldu. Transfermarkt verilerine göre Ankara Keçiörengücü Gençlerbirliği'nin bir adım önünde yer aldı.

Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü'nün derbi öncesinde taraftar istatistiği belli oldu

Gençlerbirliği şu ana kadar ligde oynanan 6 maçın 2'sini evinde oynadı. Başkent temsilcisinin Boluspor maçını 432, Erzurumspor maçını ise 410 kişi tribünlerden takip etti. Kırmızı siyahlıların iki maçında tribünde yer alan insan sayısı ortalama 421 kişi oldu.

KEÇİÖRENGÜCÜ 3 MAÇTA 533 KİŞİ ORTALAMASI İLE OYNADI

Maçlarını Aktepe Stadında oynayan Ankara Keçiörengücü ise 6 maçın 3'ünde ev sahibi olarak mücadele etti. Mor beyazlıların Bandırmaspor maçını 502, Boluspor maçını 488 ve Iğdır FK maçını 610 taraftar izledi. Ankara Keçiörengücü'nün 3 maç ortalaması ise 533 oldu.

Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü'nün derbi öncesinde taraftar istatistiği belli oldu - Resim : 2

Sezonun ilk Ankara derbisinde tribünde kaç taraftarın olacağı merak ediliyor. Kazanan takımın büyük avantaj elde edeceği mücadele Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak.

Cengiz Ortataş Haberankara.com özel haberidir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER