Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe'den maç sonu penaltı itirazı!

Trendyol 1. Lig’de deplasmanda Manisa FK’ye 12-0 mağlup olan Gençlerbirliği’nde maç sonunda Teknik Direktör Recep Karatepe açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe'den maç sonu penaltı itirazı!

Trendyol 1. Lig’in 8. hafta maçında Gençlerbirliği bugün deplasmanda Manisa FK ile karşı karşıya geldi ve mücadeleden Ankara ekibi 1-0 mağlubiyet ile ayrıldı. Bu karşılaşmanın sonrasında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe maç sonu basın toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Recep Karatepe mücadelenin dengeli olduğu bir dakikada kaptırılan toptan gol yediklerini ve daha sonra maçı çevirmenin yollarını denediklerini belirtti. Özellikle karşılaşmanın 83. dakikasında gelişen penaltı pozisyonunda hakemin takdir hakkını rakip takımın lehine kullandığını belirten Recep Karatepe pozisyonun penaltı olduğunu ifade etti.

PENALTI İTİRAZI!

Haftanın aynı puanda olan ve pozitif futbol oynayan iki takımının karşı karşıya geldiğini belirten Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe, "Oyun genelde dengede giderken, çıkarken kaptırdığımız bir topla gol yedik. Daha sonra oyunu kendi lehimize çevirmek için hamlelerde bulunduk. Pozisyonlarımız da vardı. Özellikle 83. dakikada benim için yüzde 100 olan bir penaltı pozisyonu var. Rakip oyuncu, oyuncumun dengesini bozdu. Fakat hakemimiz takdir hakkını başka şekilde kullandı. VAR da devreye girmiyor tabii bu pozisyonlarda. Penaltı olması için illa oyuncuya tekme atmak gerekmiyor. Vücut dengesini bozmak bile bir penaltı nedenidir. Onun dışında oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Milli aradan sonra daha güçlü bir şekilde döneceğiz. Sakatlarımızın da iyileşmesiyle tekrardan lige tutunacağız ve üst sıralara doğru tırmanacağız" dedi.

Gençlerbirliği son iki haftada aldığı iki mağlubiyet ile ligde irtifa kaybetti. Milli arada toparlanmak için çalışacak olan kırmızı siyahlı ekipte ligin geri kalanı için planlama yapılıyor. Zirvede yer alacak bir ekip olarak görülen Gençlerbirliği yeni bir seri yakalamayı başarabilir ise hesaplar tamamen değişecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER