Gençlerbirliği tek golle Erzurumspor'dan 3 puanı kaptı

Trendyol 1. Lig’in 5. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği sahasında Erzurumspor’u konuk etti. Ankara temsilcisi aldığı galibiyet ile 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Gençlerbirliği tek golle Erzurumspor'dan 3 puanı kaptı

Trendyol 1. Lig’de 5. hafta karşılaşmaları oynandı. Ankara’yı bu ligde temsil eden ekiplerden olan Gençlerbirliği sahasında Erzurumspor’u konuk etti. Karşılaşmaya 3 puan parolası ile çıkan Gençlerbirliği etkin bir mücadele ortaya koydu. Yapılan mücadelede kazanmayı bilen taraf olan Gençlerbirliği 3 puanı hanesine ekledi.

İLK YARIDAN GOL SESİ ÇIKMADI!

Gençlerbirliği – Erzurumspor maçının ilk yarısında her iki takımın da gol girişimleri olsa da bunda başarılı olamadılar. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona ererken taraflar tüm planlarını maçın ikinci yarısına yönelik kurdular. İkinci yarıda sakin kalan taraf olan Gençlerbirliği maçı kazanacak aksiyonları gerçekleştirmeyi başardı.

Gençlerbirliği tek golle Erzurumspor'dan 3 puanı kaptı

TEK GOL İKİNCİ YARIDA GELDİ

Mücadelenin ikinci yarısında Gençlerbirliği’nin beklediği gol dakika 69’da geldi. Bu dakikada Moussa Djitte attığı gol ile takımını öne geçirmeyi başardı. Mücadelede başka gol olmayınca maçı Gençlerbirliği 1-0 kazandı. Bu sonuç ile hanesine 3 puanı yazdıran kırmızı siyahlılar lig sıralamasında da hızlı bir şekilde yükseldi.

Hakemler: Ümit Öztürk, Gökhan Bilir, Cem Özbay
Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Oğuzhan Berber, Sinan Osmanoğlu, Zuzek, Yasin Güreler, Nalepa (Samed Onur dk. 84), Amilton (Çağrı Fedai dk. 88), Ensar Kemaloğlu (Mete Kaan Demir dk. 59), Mikail Okyar, Metahan Mimaroğlu (Gökhan Altıparmak dk. 59), Djitte (Fıratcan Üzüm dk. 88)
Yedekler: Orkun Özdemir, Yatabare, Jimmy Durmaz, Taha Atay, Elias Durmaz
Teknik Direktör: Recep Karatepe
Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Yumlu, Yakup Kırtay, Süleyman Koç (Teklic dk. 60), Crociata, Azubuike (Sefa Akgün dk. 73), Celal Hanalp (Furkan Özhan dk. 86), Roshi (Salih Sarıkaya dk. 60), Tasev (Koray Kılınç dk. 73), Eren Tozlu
Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Gökhan Akkan, Özgür Sert, Cengizhan Bayrak, Mustafa Fettahoğlu
Teknik Sorumlu: Hakan Kutlu
Gol: Djitte (dk. 69) (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Sinan Osmanoğlu (Gençlerbirliği), Eren Tozlu, Crociata, Yakup Kırtay (Erzurumspor)

Gençlerbirliği tek golle Erzurumspor'dan 3 puanı kaptı - Resim : 2

Gençlerbirliği’nin Erzurumspor karşısındaki istatistikleri de dikkat çekti. İstatistikler incelendiğinde topla oynama süresi yüzde 38 olan Gençlerbirliği kontrollü oyunu başarı ile sahaya yansıtmış gözüküyor. Rakip Erzurumspor yüzde 62 topla oynama süresi yakalamasına rağmen skor üretmeyi başaramadı. Bunda Gençlerbirliği’nin mücadele gücü yüksek bir oyun ortaya koymasının etkisi oldu. Erzurumspor maç boyunca 8 şut atarken bunları 2’si isabetli oldu. Gençlerbirliğiğ ise 6 isabetli şutun 3’ünü isabetli kullandı. İsabetli şut oranında rakibinin önüne geçen Gençlerbirliği’nin kazandığı 3 puanın tesadüfen olmadığı maç istatistiklerine de yansıdı.

Öte yandan Gençlerbirliği gelecek hafta sonunda lig mücadelesinde Pendikspor'a konuk olacak.

SONRAKİ HABER