Gençlerbirliği tarihinde ilk kez Manisa FK'yı yenmenin peşinde!

Son maçında Ankara Keçiörengücü'ne evinde 1-0 mağlup olan Gençlerbirliği üst sıralarda kalma avantajını geri tepmişti. Bu fırsatı Manisa FK karşısında yeniden değerlendirmek isteyen Başkent temsilcisi rakibini bu zamana kadar ligde hiç yenemedi.

Gençlerbirliği tarihinde ilk kez Manisa FK'yı yenmenin peşinde!

7. haftanın tamamlanması sonrasında takımların hangi sırada oldukları belli oldu. Gençlerbirliği 7 hafta sonunda topladığı 11 puanla 10. sırada yer aldı. Puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı yeniden yukarıyı hedefleyen Gençlerbirliği'nin lig lideri ile arasında sadece 2 puan bulunuyor.

İlk 10'un sıralamalarının bu kadar değişken oluşu takımlarında hedeflerine ilerlemede kararlı kalmasını sağlıyor. Gençlerbirliği de bu doğrultuda kendisi ile aynı puanda olan fakat averajla 8. sırada kalan Manisa FK ile karşı karşıya gelecek.

MANİSA FK OYNANAN MAÇLARDA BÜYÜK ÜSTÜNLÜK KURDU

1994 yılında kurulan Manisa FK uzun yıllar boyunca amatör ligde mücadele etmesinin ardından 2015 yılında 3. lige çıktı buradan da 2021 yılına kadar 1. lige gelen Ege temsilcisi o zamandan beri bu ligde yer alıyor.

Gençlerbirliği 2021-2022 yılından beri bulunduğu Trendyol 1.ligde Manisa FK'ya karşı hiç galibiyet kazanamadı. 2021-2022 sezonunda oynanan maçları 3-0 ve 3-1 kazanan Manisa FK, 2022-2023 yılında ise 2-1 ve 3-1'lik galibiyetler elde etti. Geçen sezon oynanan 2 maçta ise taraflar 1-1 berabere kaldı. Oynanan 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Manisa FK bu sezonun ilk maçında ev sahibi olacak.

Her iki takımın zirve yarışında 3 puana ihtiyaç duyduğu bu mücadele 6 Ekim Pazar saat 16:00'da oynanacak.

Cengiz Ortataş - Haberankara.com özel haberdir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER