Gençlerbirliği ligin ilk 4 haftasında geçen sezonu arattı

Ağustos ayında yeniden başlayan futbol heyecanına bu hafta itibariyle milli maçlardan dolayı 2 haftalık bir ara verildi. Araya galibiyetle giren Gençlerbirliği geçen sezona kıyasla ilk 4 haftada büyük bir puan kaybı yaşadı.

Gençlerbirliği ligin ilk 4 haftasında geçen sezonu arattı

Ankara'nın futboldaki en eski temsilcilerinden olan Gençlerbirliği son yıllarda mücadelesini 1. ligde sürdürüyor. Süper Lig denilince akla gelen ekiplerden olan kırmızı siyahlılar hasreti sona erdirmek ve yeniden üst lige çıkmak istiyor.

Bu hedefle sezona çok sayıda transfer yaparak ve teknik direktörünü değiştirerek giren Gençlerbirliği istediği sonuçları elde edemedi. 2023-2024 sezonunun ilk 4 haftasında 3 galibiyet ve 1 beraberlikle toplamda 10 puan toplayan Başkent ekibi, bu sezon 4 maçta sadece 5 puan aldı.

GALİBİYET İÇİN 4 HAFTA BEKLENDİ

Ligi mağlubiyet ile açan Teknik Direktör Recep Karatepe'nin öğrencileri sonraki 2 maçta berabere kalmıştı. Ara öncesi son maç olan Esenler Erokspor maçını deplasmanda kazanan Gençlerbirliği böylece bu sezon ligdeki ilk galibiyetini de kazanmıştı.

Geçen sezon son haftada Play- off potasına girmeyi kaçıran Gençlerbirliği sezon boyunca çok puan kaybı yaşamıştı. Taraftarlarına bu sezon Süper Lig biletini armağan etmek isteyen Gençlerbirliği'nin milli ara sonrası nasıl bir performans ortaya koyacağı merakla bekleniyor.

Kırmızı siyahlılar ara sonrasında 15 Eylül'de Erzurumspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER