Gençlerbirliği futbol akademisinden 2 futbolcuyla daha sözleşme imzaladı

Bu sezon büyük beklentiler ile yola çıkan Gençlerbirliği lige henüz istediklerini sahaya yansıtamadı. Sezonun ilerleyen haftaları için umudunu koruyan kırmızı siyahlılar kadrosunu Taha Necati Akçay ve Emre Zahid Sağlam ile güçlendirdi.

Gençlerbirliği futbol akademisinden 2 futbolcuyla daha sözleşme imzaladı

Takımların farklı takımlarından oyuncu transfer etmeleri kadar kendi altyapılarından oyuncu çıkarmaları futbolda çok fazla önemseniyor. Ülke futbolunun yeni yetenekleri altyapılarda gördükleri eğitimler ile kademeler atlıyor.

Bu kapsamda Ankara'da futbolla tanıştıran öncü altyapılardan olan Gençlerbirliği Futbol Akademi'den 2 oyuncu daha A takıma yükseldi. Gençlerbirliği yaptığı açıklama ile 2006 doğumlu Taha Necati Akçay ve 2005 Doğumlu Emre Zahid Sağlam ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

TÜRK FUTBOLU 2 YETENEK DAHA KAZANDI

İlk Olarak Akçay'ı açıklayan Başkent ekibi "Gençlerbirliği Futbol Akademimizde yetişen 2006 doğumlu oyuncumuz Taha Necati Atay ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladık" dedi. Ardından Sağlam'ı duyuran Gençlerbirliği "Gençlerbirliği Futbol Akademimizde yetişen 2005 doğumlu oyuncumuz Emre Zahid Sağlam ile 3+1 yıllık profesyonel sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verdi.

Daha önceki sezonlarda da altyapısından en çok futbolcu çıkaran takımlar sıralamasında üst sıralarda yer alan Gençlerbirliği, bu havuzdan yararlanmaya devam ediyor. Kadrosunu yerli futbolcular ile genişleterek ülke futboluna da hizmet eden kırmızı siyahlılarda Pazar günü oynanacak Erzurumspor maçı hazırlıkları devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER