Gençlerbirliği ezeli rakibi Ankaragücü'nün kuruluş yıl dönümünü kutladı

Futbolun bir asrı geride bırakan takımlarından Ankaragücü bir yaşına daha girdi. 1910'da kurulan Başkent ekibi bugün 114. yaşını kutluyor. Ankara'nın köklü ekibine doğum gününde bir tebrikte Gençlerbirliği'nden geldi.

Gençlerbirliği Ankaragücü'nün kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhuriyetten eski olan bir tarihe sahip MKE Ankaragücü'nün temelleri 1910 yılında İmalat-ı Harbiye öğrencileri tarafından atılmıştı. İstanbul'da kurulan ve daha sonra Ankara'ya gelen kulüp Ankaragücü olarak yoluna devam edene kadar farklı aşamalardan geçmişti.

Gençlerbirliği ezeli rakibi Ankaragücü'nün kuruluş yıl dönümünü kutladı

"İMALAT-I HARVİYE GÜCÜ DAİM OLSUN"

Başkentin futbol konusunda önde gelen takımlarından MKE Ankaragücü'nün 114. kuruluş yıl dönümünde aynı stadyumu paylaştığı ezeli rakibi Gençlerbirliği bir mesaj paylaştı.

Kırmızı siyahlıların sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Başkentimizin asırlık çınarlarından, kadim dostumuz Ankaragücü’nün 114. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, dostluğumuzun asırlar boyu devam etmesini temenni ediyoruz. İmalat-ı Harbiye Spor Gücü Daim ve Muzaffer Olsun" denilerek iyi dilek temennisinde bulundu.

ANKARAGÜCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE GALİBİYET İSTİYOR

Bir yaşına daha giren Ankara'nın sarı lacivertli ekibi yarın evinde İstanbulspor ile karşılaşacak. 114. yaşını galibiyetle taraftarının önünde kutlamak isteyen MKE Ankaragücü'nün Eryaman Stadyumunda oynayacağı mücadele saat 19:15'te başlayacak

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER