Ankaragücü ve Gençlerbirliği TSYD Kupası için karşı karşıya gelecek

Türkiye'de profesyonel liglerin kurulmasından bu yana süre gelen en eski turnuvalardan olan TSYD Kupası günümüzde eski gücünü kaybetmesine rağmen devam ediyor. Bir zamanlar ülke futbolunun devlerinin katıldığı TSYD kupası günümüzde Ankara Şubesi tarafından devam ettiriliyor.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği TSYD Kupası için karşı karşıya gelecek

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından ilk kez 1963 sezonunda organize edilen bu sezon öncesi hazırlık turnuvası zaman zaman 4 ve 3 takımlı bir turnuva olarak oynandı. 2000 yılında Fenerbahçe'nin bir daha oynamayacağını açıklamasının ardından İstanbul'da oynanmayan kupa Ankara'da varlığını sürdürüyor.

ANKARA'DA KUPA MÜCADLESİ İÇİN GERİ SAYIM

Bu kapsamda bu senenin TSYD Kupası maçı için beklenen açıklama geldi. Edinilen bilgiye göre Ankara'nın iki köklü takımı MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği 57. TSYD Kupasını müzesine götürmek için mücadele edecek.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği TSYD Kupası için karşı karşıya gelecek

Aylar sonrasında yeniden bir Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisi izleyecek vatandaşların 2 Ağustos Cuma saat 19:00'da oynanacak maça ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Eryaman Stadyumunda oynanacak maçta Ankaragücü son şampiyon olarak bu başarısını tekrarlamak isteyecek. Gençlerbirliği ise son olarak 2021 yılında kazandığı TSYD kupasına yeniden sahip olmak için sahaya çıkacak.

BAŞKENTLİLER DERBİYE DOYACAK

Ankara'nın iki takımı da bu sezon TFF 1. Lig de yer alıyor. O nedenle Ankaralı futbolseverler en az iki defa daha bu derbiye tanıklık etme fırsatı yakalayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER