69 milyon liralık borçtan dolayı Gençlerbirliği'nin şampiyonluk kupasına el konuldu!

Ankara’nın köklü kulüplerinden Gençlerbirliği’ne borcundan dolayı haciz geldiği ve haczedilen mallar arasında kulübün şampiyonluk kupası olduğu da bildirildi.

69 milyon liralık borçtan dolayı Gençlerbirliği'nin şampiyonluk kupasına el konuldu!

Ankara’nın köklü futbol kulüplerinden olan Gençlerbirliği’ne borçlarından dolayı haciz geldiği açıklandı. T24’den Sibel Yükler’in haberine göre Gençlerbirliği’nin 69 milyon liralık borcundan dolayı alacaklılar haciz işlemi başlattılar. Kulübe giden alacaklılar bu borca karşılık Gençlerbirliği’nin mallarına el koydular. Bu mallar arasında başta şampiyonluk kupası olmak üzere çok sayıda kupa ve demirbaş da yer aldı.

HUKUKİ SÜREÇ İŞLETİLDİ!

Gençlerbirliği ekonomik olarak zor durumda kalınca Alagöz Holding bünyesinde bulunan iki şirkete 69 milyon lira borçlanmak zorunda kaldı. Ancak kulüp bu borçların ödemesini yapamayınca karşı taraf hukuki işlemleri başlattı.

İHTİYATİ HACİZ KARARI ÇIKARILDI

Alagöz Holding, Gençlerbirliği’nden alacağını tahsil etmek için yasal işlem başlattı. Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yapılarak önce ihtiyati haciz kararı alındı. Ardından ise bu kararın infaz edilebilmesi amacıyla Ankara Batı İcra Dairesine başvuru yapıldı.

İCRA İÇİN KULÜBE GİTTİLER

Alagöz Holding’in avukatı Osman Gökmen bu karar kapsamında bugün Gençlerbirliği kulübünün Ankara Yenimahalle’deki adresine gitti. İcra memurları ile beraber icra işlemi böylece uygulanmaya başlandı. İhtiyati haciz kararına dayanılarak Gençlerbirliği’nin kupaları başta olmak üzere yazıcı, bilgisayar, televizyon gibi mallarına el konuldu.

GENÇLERBİRLİĞİ'NE SÜRE VERİLDİ

Gençlerbirliği’ne bir süre tanındığı açıklandı. Bu süre içerisinde Başkent ekibi Alagöz Holding’a olan 69 milyon liralık borcunu öderse haczedilen mallarını geri alabilecek.

Konuya dair henüz Gençlerbirliği tarafından bir açıklama yapılmadı. Hukuki süreç takip edilirken Ankara ekibinin borcun kapatılması veya karşı taraf ile anlaşma sağlanması konusunda harekete geçmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER