Etimesgut Belediyesi'nin Kentfest Festivali'nde Alarme Zamanı

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Kentfest Tiyatro Festivali tüm hızı ile devam ederken festivalde bu sefer Alarme oyunu sanatseverlerle buluşturuldu. Oyun büyük beğeni topladı.

Etimesgut Belediyesi'nin Kentfest Festivali'nde Alarme Zamanı

Etimesgut'u sanat merkezi yapma sözü veren Erdal Beşikçioğlu belediye başkanı seçilmesinin ardından yeni projelerini hayata geçirmeye devam ederken bunlardan biri de 1.Uluslararası Kentfest Tiyatro Festivali olmuştu. Festival yapılan görkemli açılışı ile start alırken festivalin 3. ve 4. gününde konuklar Theodoros Terzopoulos’un “Alarme” oyunu izleme imkanı buldu. Oyun büyük beğeni topladı.

ALARME OYUNU ANKARALI SANATSEVERLERLE BULUŞTU!

1.Uluslararası Kentfest Tiyatro Festivali Etimesgut’ta birbirinden değerli sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Festivalin üçüncü ve dördüncü gününde Dünya Tiyatrosunun en kıymetli yönetmenlerinden biri olan Theodoros Terzopoulos’un “Alarme” oyunu sanatseverler ile buluştu.

Etimesgut Belediyesi'nin Kentfest Festivali'nde Alarme Zamanı

Antik Yunan tragedyalarına nefes veren Terzopoulos, ‘Alarme’da hikâyesini acımasızlık ve saldırganlık ile bunların öteki yüzü olan erotizmin ölümcül çatışmasının; bu çatışmayı besleyen arzu ve mutlak aşkın üzerine inşa ediyor.

Sahne yerleştirmesini, metin kompozisyonunu ve yönetmenliğini Theodoros Terzopoulos’un, ışık tasarımını Theodoros Terzopoulos ve Konstantinos Bethanis’in, müziği Panagiotis Velianitis’in, kostüm tasarımını LOUKIA’nın üstlendiği ‘Alarme’da Terzopoulos’un dehasını, Tasos Dimas (anlatıcı), Aglaia Pappa (Mary Stuart) ve Sophia Hill’in (I. Elizabeth) etkileyici oyunculukları tamamlıyor.

Etimesgut Belediyesi'nin Kentfest Festivali'nde Alarme Zamanı - Resim : 2

Her sahnesinde seyircilerin dikkatini çeken “ALARME” final sahnesiyle de izleyenleri şaşırtmayı başardı. Son sahnede herkesin gözü önünde görsel bir mucize oluşturarak seyircisinden tam not aldı! Seyircilere her sahnesinde heyecan vererek nefesleri kesen “ALARME” final sahnesinin ardından ayakta alkışlandı.

Etimesgut Belediyesi'nin Kentfest Festivali'nde Alarme Zamanı - Resim : 3

Uluslararası festivallerde turne yapan oyun öncesinde ünlü yönetmenle yapılan söyleşide yoğun ilgi gördü. Üçleme hakkında sanatseverlerin sorularını yanıtlayan Dünya Tiyatrosunun en kıymetli yönetmenlerinden biri olan Theodoros Terzopoulos gelen seyircilere teşekkür etti. Keyifli sohbetin ardından oyun sahnelenirken izleyenlerden tam not almayı başardı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER