Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği KentFest başladı!

26 Ekim tarihine kadar devam edecek olan KentFest Etimesgut dün düzenlenen açılış töreni ile başladı. Etimesgut Belediyesi'nin önünde yapılan bando gösterisi ile başlayan tiyatro festivali ilk gün yoğun ilgi gördü.

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği KentFest başladı!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Etimesgut'u kültürün merkezi yapma sözünü tutmak üzere çalışmalarına devam ederken bu kapsamda düzenleneceği açıklanan KentFest Etimesgut tiyatro festivali dün düzenlenen törenle start aldı. Kentfest 1.Uluslararası Tiyatro Festivali Etimesgut çeşitli tiyatro oyunları ile 26 Ekim tarihine kadar devam edecek. Açılışın ilk günü sergilenen Vatan Kurtaran Şaban oyunu seyircilerden tam not aldı.

KENTFEST ETİMESGUT OYUNU İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI!

750 Kişilik olan 100 Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi Festival açılış oyunu ile full çeken salon ilk gününde seyircilerden tam not aldı! Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu, Derin Beşikçioğlu, Belediye Başkan yardımcıları Ebru Keyvan ve İhsan Bahri Bellek, Kent Tiyatrosu Eş Sanat Yönetmenleri Mustafa Avkıran, Övül Avkıran, Etimesgut Belediyesi Birim Müdürleri ve Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği KentFest başladı!

Başkan Beşikçioğlu'nun teklifiyle, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen festivalde açılış konuşması yapmak için sahneye çıkan Mustafa Avkıran, “Bu Kent’te bir şeyler yapmanın elzem olduğuna karar verdik.

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği KentFest başladı! - Resim : 2

Bu akşam hem Kent Tiyatrosunun açılışını hem de 1.Uluslararası Kent Tiyatro Festivalinin başlangıcını yapmak için burada bulunmaktayız. İnanın çok güzel şeyler olacak” diyerek mikrofonu Övül Avkıran’a uzattı.

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği KentFest başladı! - Resim : 3

Övül Avkıran,”Medeni bir yaşam, kültür ve sanatın temel ihtiyaçlarının içinde yer aldığının bilgisi ile başlar. Değişim ve dönüşüm bu vizyona sahip yöneticilerle mümkündür. Bu dönüşümün inşası yöneticilerle birlikte yaşadığı kente ve sokağına sahip çıkan herkesin! Hepimizin sorumluluğu! Eğer Kentin kültürünü inşa edemez, koruyamazsak o kentlerde yetişen nesillerin hafızasını da koruyamamış oluruz ki, hafızası olmayan nesiller hayatları boyunca kendi başarıları için çalışamaz, kendi rüyalarını göremezler. Küçük bir umut verin bize, dünyalar kuralım, dünyaları değiştirelim! Etimesgut Belediyesi Başkanı, Erdal Beşikçioğlu, umut oldu hepimize!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'da düzenlenen gecede konuşma yaptı. Başkan Beşikçioğlu yapmış olduğu konuşmasında tüm vatandaşları düzenlenen oyuna davet etti. Festival 8 farklı ülkeden gelen sanatçıları da ağırlarken tiyatro oyunları 26 Ekim tarihine kadar sahnelenmeye devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER