Etimesgut Belediyesi'nden yeni kültür ve sanat merkezi! 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi

Etimesgut Belediyesi Cumhuriyetin 100. yılına özel kültür ve sanat merkezini 2023 yılı içerisinde açmaya hazırlanıyor.

Etimesgut Belediyesi'nden yeni kültür ve sanat merkezi! 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi

Başkent Ankara'da Etimesgut Belediyesi, 29 Ekim 1923'te kurulan ve bu 2023 senesi itibari ile 100. yılını geçiren Türkiye'nin, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi'ni tamamlayıp açmaya hazırlanıyor.

screenshot-2.jpg

Belediye 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenini Cumhuriyetin 98. yılında atmıştı. Etimesgut Belediyesi temel atma töreni zamanında yaptığı açıklamada:

"29 Ekim Cuma Günü saat 19.00'da düzenlenecek temel atma töreninin kortej yürüyüşü düzenlenecek. Göksu Mahallesi 1. TBMM Caddesi Kaşmir Kavşağı üzerinden başlayacak kortej Atatürk Meydanı'nda sona erecek. Kortejin ardından ünlü sanatçı Volkan Konak konser verecek." ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel:

"Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladığımız günde başkentimize, ilçemize yakışır bir kültür ve sanat merkezimizin temelini atacağız. 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi adını verdiğimiz bu merkezimizi inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te hizmete açacağız. Tüm hemşerilerimizi kortej yürüyüşümüze ve akabinde düzenleyeceğimiz Volkan Konak konserine davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Etimesgut Belediyesi ilgili duyuruyu resmi Twitter hesabında paylaşıp vatandaşlarını heyecanlandırdı. Etimesgut Belediyesi, yaptığı paylaşımında "Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel" ifadesini kullandı.

Etimesgut Belediyesi'nin açılışına hazırlandığı, 10 bin metre kare kapalı alana sahip olacak kültür merkezinde 650 kişilik tiyatro salonu, 2 adet çok amaçlı salonun yer aldığı kongre ve kültür merkezi kütüphane sosyal ve birçok donatı hizmet verecek.

SONRAKİ HABER