Etimesgut Belediyesi'nden Muhtarlar Günü'nde Anıtkabir'e ziyaret!

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan muhtarlar ile beraber Anıtkabir’i ziyaret ederken 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Anıtkabir Özel Defterine bir yazı yazdı.

Etimesgut Belediyesi'nden Muhtarlar Günü'nde Anıtkabir'e ziyaret!

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta çeşitli etkinlikler ile kutlanırken Etimasgut Belediyesi de özel bir etkinliğe imza attı. Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Muhtarlık İşleri Müdürü Fatih Albayrak ve Etimesgut ilçesindeki muhtarlar ile beraber Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Günün önemine dair bir açıklama yapan Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, muhtar ile beraber halka daha iyi hizmet ettiklerini belirtti. Yerel yönetimin temel ayağı olarak nitelendirdiği muhtarlar ile Anıtkabir’e giden Ebru Keyvan muhtarların demokrasinin de temel taşı olduklarını ifade etti.

Etimesgut Belediyesi'nden Muhtarlar Günü'nde Anıtkabir'e ziyaret!

Anıtkabir ziyareti sırasında konuşan Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, “Muhtar arkadaşlarımızla halka daha iyi hizmet edebilmek adına bir yola çıktık. Yerel yönetimin temel ayaklarını oluşturan muhtarlarımız sorumlu oldukları bölge içerisinde önemli bir görev üstlenmektedirler. Tüm muhtarlarımız ile birlikte göreve geldiğimiz ilk günden buyana el ele vererek vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muhtarlarımız, toplumumuzun temel ihtiyaçlarını karşılamada ve yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında köprü görevi görmektedirler.

“Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır!”

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır” anlayışı ile yetkilerimiz çerçevesinde katılımcı, eşitlikçi ve tarafsız bir bakış açısı ile yolumuza devam edeceğiz. Bizler Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete gönülden bağlı olan idarecileriz ve muhtar arkadaşlarımız ile birlikte daha yaşanılabilir, daha huzurlu yarınlara ulaşmak için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bu sebeple 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar ve saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, konuşmasının ardından muhtarlarla birlikte Ata’nın huzuruna çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Ardından Anıtkabir Özel Defterine yazısını yazarak imzasını attı.

Etimesgut Belediyesi'nden Muhtarlar Günü'nde Anıtkabir'e ziyaret! - Resim : 2

Ebru Keyvan, Anıtkabir’deki deftere; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; Bugün yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamaktayız. Huzurunuzda saygı, minnet ve özlem duygularımızı bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Kurmuş olduğunuz Cumhuriyet’in tüm ilkelerinin toplumun her kademesine, köyünden kentine mahallelerinden şehrine kadar benimsetilmesi, yaşatılması, korunması ve geliştirilmesi hepimiz için milli bir hedeftir. Sizden aldığımız ilham ile muhtarlarımız ile birlikte halkımızın ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamak, şehir hayatındaki konforlarını artırmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Bu yolda muhtarlarımız toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin en güzel örneklerini ortaya koymaktadırlar. Cumhuriyetimizin 101. Yılını kutlamaya yaklaşırken “Muasır Medeniyetlere Ulaşma” hedefinize sahip çıkıyor, laik, demokratik, hukuk devletinin devamlılığına olan sarsılmaz bağlılığımızla aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz” yazdı.

19 Ekim Muhtarlar Günü- için özel bir etkinliğe imza atan Etimesgut Belediyesi muhtarları da özel bir şekilde onore etmiş oldu. Muhtarların öneminin çok iyi bir şekilde vurgulandığı etkinlikte bundan sonra yapılacak çalışmaların ana çerçevesi vurgulanmış oldu. Etimesgut Belediyesi muhtarlar ile sağlıklı bir iletişim kurarak vatandaşlara daha iyi hizmet ulaştırıldığı bilinciyle çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

SONRAKİ HABER