Etimesgut Belediyesi'nden meme kanseri sempozyumu

Dünyada görülme sıklığı her geçen gün artan ve Türkiye'de de en fazla ölüme sebep olan kanser türleri arasında yer alan meme kanseri hakkında Etimesgut Belediyesi meme kanseri sempozyumu düzenledi.

Etimesgut Belediyesi'nden meme kanseri sempozyumu

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı etkinlikleri devam ederken Etimesgut Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen sempozyum yoğun ilgi gördü. Meme kanserinde erken tanının önemine atıfta bulunan sempozyumda hem hastalığın belirtileri hem de tanı yöntemleri hakkında uzman isimle önemli bilgilendirmelerde bulunurken hayat kurtaran önerilerde bulundu.

MEME KANSERİ FARKINDALIĞI İÇİN ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDEN SEMPOZYUM!

Etimesgut Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Meclis salonunda sempozyum düzenledi. Etimesgut Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” konulu sempozyuma Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Dr. Deniz Akdeniz Topçu, İlçe Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri, İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Ebe Hemşire Esin Hanım ve Etimesgut Belediyesi çalışanları katılım sağladı.

Etimesgut Belediyesi'nden meme kanseri sempozyumu

Konuşmacı olarak katılan Dr. Deniz Akdeniz Topçu,” Öncelikle katılım sağlayan Sayın Başkanımız Ebru Hanım’a ve onun nezdinde tüm katılımcı hanımefendilere teşekkür ediyorum.

Etimesgut Belediyesi'nden meme kanseri sempozyumu - Resim : 2

Bu gün burada sizlere anlatacağımız her şeyi ailelerinize, komşularınıza anlatın. Çünkü bu konuda ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar çok hayat kurtarma imkanımız olur. Bizler farkındalık yaratmak için buradayız. Tüm kanser türlerinde erken teşhis, tedavinin başarısı ve sağlığın yeniden kazanılması için en önemli faktördür." dedi.

Etimesgut Belediyesi'nden meme kanseri sempozyumu - Resim : 3

Düzenlenen sempozyumda kanserin erken tanısı için hiçbir şikayet olmasa dahi düzenli kanser taraması yapılmasının önemi vurgulanırken KETEM'in önemi vurgulandı. KETEM'in erken teşhis konusunda tarama hizmeti verdiği belirtilirken toplamda 15 KETEM merkezi üzerinden kadınların ve erkeklerin hizmet alabileceği hatırlatıldı. Kadınların ve erkeklerin düzenli kanser taramalarını yaptırmaları istendi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER