Etimesgut Belediyesi Zabıtalarından okullarda denetim mesaisi

On binlerce öğrencinin yaşadığı Etimesgut'ta onların sağlıklarını korumak adına okullarda denetimler sürüyor. Belediyeye bağlı zabıta personelleri gittikleri okullarda belirtilen şartların okullarda olup olmadığını kontrol ediyor.

Etimesgut Belediyesi Zabıtalarından okullarda denetim mesaisi

Eğitim-Öğretim dönemi boyunca günlük hayatlarının büyük bir kısmını okullarda geçiren öğrencilerin sağlıklarını korumak adına okullar ilgili birimler tarafından denetime tabii tutuluyor. Özellikle kantinler bu bağlamda akıllara ilk gelen yerler arasında bulunuyor.

Etimesgut Belediyesi Zabıtalarından okullarda denetim mesaisi

OKULLARIN İSTENEN ŞARTLARI KARŞILAMASINA DİKKAT EDİLİYOR

Gidilen okulların öğrenci sağlığını korumaya uygunluğu, satılan besinlerin istenilen şartları karşılayıp karşılamadığı gibi detaylara dikkat edilen okullar yıl boyunca denetleniyor.

Etimesgut Belediyesi de zabıta ekipleriyle ilçe sınırları içerisinde bulunan 131 okulu denetledi. Resmi ve özel okullara yönelik yapılan denetimler 1 haftalık bir zaman içinde gerçekleştirildi. Ekipler kantinlerde satılan ürünlerin neler olduğuna dair dikkatli incelemelerde bulundu.

"DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK"

Etimesgut Belediyesi Zabıta ekipleri öğrencilerin sağlıklı ve rahat ortamlarda eğitim görmesi adına yapılan denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini bildirdi. Kurallara uymayan okullara ise gerekli işlemler uygulanmaya devam ediliyor.

Etimesgut Belediyesi Zabıtalarından okullarda denetim mesaisi - Resim : 2

Etimesgut ilçesinde yaşayan ailelerde okullara gönderdikleri evlatlarının sağlıklı bir şekilde eğitim almasını istiyor. Bu doğrultuda yapılan denetimler ile Etimesgut'taki resmi ve özel okulların öğrenci sağlığına uygunluğunun sürekliliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER