Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları arasında protokol imzalandı! Tiyatrolar Etimesgut'ta oynanacak

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Devlet Tiyatroları Genel Müdür Tamer Karadağlı arasında çok önemli bir anlaşma imzalandı. Edinilen bilgiye göre Devlet Tiyatroları Şubat'ta Etimesgut'ta da oynanacak.

Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları arasında protokol imzalandı! Tiyatrolar Etimesgut'ta oynanacak

İlçede yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar ile Ankara ve ülke gündeminde bir çok defa adından söz ettiren Etimesgut Belediyesi yeni bir anlaşmaya daha imza attı.

2023 yılının son günlerinde uzun bi dönem süren çalışmanın ardından Etimesgut'ta yapımı tamamlanan 100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi inşaat halindeyken bile önemli gösterilere ve etkinliklere ev sahibi olacağının sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz günlerde ilk konserine de ev sahipliği yapan 100. Yıl CKM için inşaat süreci devam ederken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Devlet Tiyatroları ile sürekli istişare halinde olduklarını söylemişti.

Başkan Demirel sözlerinde sürekli Devlet Tiyatroları ile görüştüklerini ve onların istediği şekilde binayı tasarladıklarını ifade etmiş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise bu yapının ilçe ve Ankara için çok önemli olduğunu söylemişti. İki ismin o dönem yaptığı açıklamaların ardından Etimesgut halkı için müjdeli haber geldi. Başkan Enver Demirel Şubat ayında Devlet Tiyatroları bünyesinde yapılan oyunların 100. Yıl CKM'de gösterilmeye başlanacağını duyurdu.

Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları arasında protokol imzalandı! Tiyatrolar Etimesgut'ta oynanacak

“ŞUBAT'TA PERDE AÇILIYOR”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Şubat'ta perde açılıyor. Devlet Tiyatroları oyunları artık Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki 750 kişilik Etimesgut 100. Yıl Sahnesi'nde oynanacak. Protokolü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Tamer Karadağlı'yla imzaladık. İlçemize Hayırlı Olsun” dedi.

Etimesgut Belediyesi ve Devlet Tiyatroları arasında protokol imzalandı! Tiyatrolar Etimesgut'ta oynanacak - Resim : 2

Devlet Tiyatroları gibi çok önemli bir kurumun sergileyeceği oyunların Etimesgut'ta sahnelenmesi ise herkes tarafından memnuniyet ile karşılandı. Önümüzdeki günlerde ilk oyun ile ilgili detaylı bir duyuru yapılması bekleniyor. 750 kişilik salonun ise Etimesgut ve çevre ilçeden gelen vatandaşların yoğun ilgisi ile tamamen dolması ve oyunların kapalı gişe olarak sergilenmesi bekleniyor.

100. Yıl CKM'nin ise çok uzun yıllar boyunca hizmet vermesi planlanıyor. Ayrıca Etimesgut'taki bir çok organizasyona da ev sahipliği yapacağı ön görülüyor.

SONRAKİ HABER