Etimesgut Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs verecek

Okulların açılması ile beraber eğitim hayatının bir sonraki aşamasına geçme eşiğinde olan öğrenciler çalışmalarını hızlandırdı. Etimesgut Belediyesi de üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencileri için bir program hazırladı.

Etimesgut Belediyesi'nden ücretsiz üniversite sınavı kursu

Her sene milyonlarca öğrenci üniversite hayali kurarak bu doğrultuda derslerine ağırlık veriyor. Sene sonunda sınava girecek lise mezunu olacak öğrenciler ise kendilerini dış kaynaklarla daha fazla geliştirmeye çalışıyor.

Her öğrenci ve aileleri aynı maddi imkana sahip olmadığı için bazı gençler kendilerine kaynak bulma ve ders çalışma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle resmi ve özel kurumlar tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik çok sayıda program hazırlanıyor.

Etimesgut Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs verecek

"HAZIRLIK KURSLARIMIZ BAŞLIYOR"

İlçede yaşayan gençlerin kendilerini yeterli düzeyde hazırlaması için Etimesgut Belediyesi de bir hamle yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada lise son sınıf ve mezun öğrenciler için hazırlık kursu eğitimi verileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada "Etimesgut Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimine destek olmak amacıyla ETİMGEM (Etimesgut Belediyesi Gençlik Merkezi)’i hayata geçiriyoruz. 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarımız başlıyor" denildi.

Kontenjanların kısıtlı olduğu kurslara kayıtların 25 Eylül'de sona ereceği belirtildi. Etimesgut'ta yaşayan gençler için önemli bir fırsat olan bu kurslara katılımın yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER