Etimesgut Belediyesi Uluslararası Kent Tiyatro Festivali tanıtım toplantısı düzenledi

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Fest'in açılışı için geri sayım başlarken Başkan Erdal Beşikçioğlu düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Etimesgut Belediyesi Uluslararası Kent Tiyatro Festivali tanıtım toplantısı düzenledi

Uluslararası Kent Tiyatro Festivali için artık sayılı günler kalırken Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Festival için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşma yapan Başkan Beşikçioğlu festival hakkında bilgilendirmelerde bulunurken başta Etimesgutlular olmak üzere tüm sanatseverleri festivale davet etti.

ETİMESGUT BELEDİYESİ KENT TİYATROSU KENT FEST NE ZAMAN?

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu yapmış olduğu açıklamasında "Festival ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Beşikçioğlu, “Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Etimesgut bir ilki yaşıyor. Halkımızın takdirinden sonra ilk 6 ayda usta isimlerinde eşliğinde gerçekleştirdiğimiz uluslararası festivalin eşiğindeyiz. İnanın dört ay içerisinde bir organizasyon yapmak kolay bir iş değil.." diyerek doğru insanlarla hareket ederek sonuca daha kısa sürede ulaştıklarını dile getirdi.

Etimesgut Belediyesi Uluslararası Kent Tiyatro Festivali tanıtım toplantısı düzenledi

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Eş Sanat Yönetmeni Övül Avkıran, "İnanın çok özel bir an yaşıyoruz. Ömrünü tiyatroya adamış, üstelikte öyle böyle le değil, usta bir ismin bir belediye başkanı olması beni çok heyecanlandırıyor. Medeni bir yaşam kültür ve sanatın içinde yer aldığının bilgisi ile başlar. Bu elbette öncelikle bu vizyona sahip yöneticilerle mümkün. Ve bu vizyona sahip, yaşadığı kente muhite sahip çıkan herkesin, hepimizin sorumluluğudur. " diyerek kentin hafızasını korumak için böyle etkinliklerin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Etimesgut Belediyesi Uluslararası Kent Tiyatro Festivali tanıtım toplantısı düzenledi - Resim : 2

Eş Sanat Yönetmeni Mustafa Avkıran,”Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Erdal, Belediye Başkanı olduktan sonra hepimizin duygusu şuydu! Bir sanatçı Başkan olunca nasıl olur? Bunun örnekleri yok muydu dünya da var! Havel, bir tiyatro yazarı olarak ülkeyi nasıl yönettiğini gösterdi bizlere. Kamu yönetimi öğrenilen bir şey. Fakat atladığınız bir şey var Türkiye’de. Belediyecilik deyince sadece yol yapmak, çöp toplamak değil, onlar kadar önemli olan kent olgusunu yerleştirmek lazım." diyerek Erdal Beşikçioğlu'nun sadece Ankara için değil Türkiye için de büyük bir umut olduğunu söyledi.

Festival 11 Ekim 2024 tarihinde Vatan Kurtaran Şaban oyunu ile start alacak. Festivalin açılış etkinliği için sınırlı sayıda bilet ise ücretsiz olarak 10 Ekim günü CKM gişeden alınabilecek. Tek seferde en fazla 2 kişilik davetiye verilecek ve kontenjan sayısı salon kapasitesi ile sınırlandırılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER