Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ile geçmişte yolculuğa çıkarıyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yakın dönemde inşa edilen ve ünü yurt dışına kadar uzanan Türk Tarih Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ile geçmişte yolculuğa çıkarıyor

Etimesgut ilçesinin Bağlıca semtinde bulunan Müze binlerce yıllık Türk tarihinde önemli yer edinmiş kişilerin heykellerinin yer aldığı bir açık hava müzesi olarak inşa edildi.

Kurulduğu günden bu yana binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Türk Tarih Müzesinde yüzlerce heykel bulunuyor. Bu heykeller devlet liderlerinden bilim adamlarına, sanatçılardan yazarlara kadar pek çok alanı kapsıyor.

FARKLI ETKİNLİK ALANLARI DA BULUNUYOR

Müzenin girişinden itibaren heykelleri ziyaret eden kişiler, heykellerin önünde yazan bilgiler ile Türk tarihinde yer edinen kişilerin hayatlarını ve başardıkları şeyleri öğrenme fırsatı yakalıyor. Açık hava müzesine ek olarak Türk Tarih Müzesi içerisinde 7 bin metre karelik kapalı sergi salonu, 650 kişilik konferans salonu ve kütüphanede bulunduruyor.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ile geçmişte yolculuğa çıkarıyor

Etimesgut ilçesinin kültürel anlamda daha üst seviyeye çıkmasına katkı sağlayan Türk Tarih Müzesi bir çok program ve söyleşiye de ev sahipliği yapıyor.

ÜCRETSİZ ZİYARET FIRSATI

Türk Tarih Müzesine gelen vatandaşlardan hiç bir şekilde ücret alınmıyor. Ücretsiz bir şekilde müzeyi ziyaret eden ve panoramik resimde önemli olayların tasvirini görme fırsatı yakalayan vatandaşlar memnun bir şekilde evlerine dönüyor.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ile geçmişte yolculuğa çıkarıyor - Resim : 2

Belediyenin son dönemlerde ilçeye ve Ankara'ya kazandırdığı en önemli yapılardan olan Türk Tarih Müzesi ziyaretçilerini bekliyor. Özellikle yaz aylarında müzeyi görmeye gelenlerde artış yaşanması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER