Etimesgut Belediyesi trafik parkı ile çocukları bilinçlendiriyor

Son dönemde basit bir hata sonucu insanların yaralanmalarına ya da hayatlarını kaybetmelerine neden olan kazalar bilinçlenmenin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Etimesgut Belediyesi de bu konuda alt yaş gruplarına verdiği eğitim ile bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Etimesgut Belediyesi trafik parkı ile çocukları bilinçlendiriyor

Ülkemizde çok sayıda kaza insanların ihmali ve dikkatsizliği ile gerçekleşiyor. Göz göre göre yapılan kazaların önlenmesi adına insanları eğitme girişimleri sürüyor. Etimesgut Belediyesi de çocukların Eryaman'da bulunan Trafik parkı ile eğlenceli bir şekilde kuralları öğrenmesini sağlıyor.

TRAFİK KURALLARINI YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

4 bin metrekarelik bir alandan oluşan bu parkta akülü arabalar ile görevli personeller eşliğinde trafik kurallarının neler olduğu teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor. Burada eğitim alan ve parkı deneyimleyen çocuklar trafikte hoşgörülü olmayı ve karşılaşılan durumlarda verilecek doğru tepkinin ne olduğunu eğlenceli bir şekilde öğreniyor.

Etimesgut Belediyesi trafik parkı ile çocukları bilinçlendiriyor

Gruplar halinde verilen eğitimler için okullar ya da ilgili birimler Etimesgut Belediyesi yetkililerinden ziyaret işlemleri için gerekli bilgiler alabiliyor.

ETİMESGUT BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI

Etimesgut Belediyesi alana gelen öğrencilere verdiği eğitimler ile onların hayat boyu faydalı eğitimler almasını sağlıyor. Çocuklara 30'ar kişilik gruplar halinde verilen eğitimler aileler tarafından da önemseniyor. Aileler çocuklarının trafiği doğru bir şekilde bilmesi ve kurallara uygun olarak hareket etmesini istiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER