Etimesgut Belediyesi toplu sünnet etkinliği ile ihtiyaç sahiplerine destek oldu

Tıbbi ve dini anlamda önemli bir cerrahi operasyon konusunda Etimesgut Belediyesi geçtiğimiz günlerde önemli bir duyuru yapmıştı. Maddi sıkıntı çeken ailelerin çocuklarını bedava sünnet ettireceğini ifade eden belediye hizmetini hayata geçirdi.

Etimesgut Belediyesi toplu sünnet etkinliği ile ihtiyaç sahiplerine destek oldu

Ülkemizde her sene binlerce erkek çocuğu hayatının ilk yıllarında önemli bir operasyon geçiriyor. İslam dininde de yeri olan sünnet uygulaması ile erkeklerin hayatlarının geri kalanında enfeksiyon kapma riskini azaltıyor.

ÜCRETSİZ HİZMET BU SENEDE UYGULANDI

Bu kapsamda ailelerin erkek çocuklarını sünnet ettirme konusunda zorlanmamaları için harekete geçen Etimesgut Belediyesi 4-10 yaşındaki çocukları ücretsiz olarak sünnet ettirmek için başvurular almaya başlamıştı.

Sürecin tamamlanmasının ardından kayıt yaptıran ve gerekli şartları sağlayan çocukların uzman sağlıkçılar tarafından 11 Temmuz'da sünnet işlemine başlandı. Halen devam eden sünnet ettirme işlemlerinde aileler ön kayıt sırasına göre Bağlıca'da bulunan Engelsiz Yaşam Merkezinde devam ediliyor.

BELEDİYEDEN KOLAYLIK

Belediye burada da ihtiyaç sahiplerine ikinci bir kolaylık sağlayarak Bağlıca'daki bu yere gidemeyenlere Etimesgut Belediyesi ana hizmet binasından servis kaldırılacağını duyurdu.

Sünnet işleminde çocukların korkması ya da travma oluşturabilecek bir an yaşanmaması adına doktorlar büyük önem gösteriyor. Etimesgut Belediyesi tarafından verilen ücretsiz sünnet ettirme işleminin ilerleyen günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER