Etimesgut Belediyesi Kurbanlık hayvan kesim alanlarını açıkladı

Kurban Bayramına çok az bir süre kala il ve ilçe özelinde hazırlıklar sürüyor. Belediyelerde bayramda vatandaşların işlerinin kolaylaşması adına açıklamalarda bulunuyor.

Etimesgut Belediyesi Kurbanlık hayvan kesim alanlarını açıkladı

Bu kapsamda vatandaşların rahat bir şekilde kurbanlarını alma ve aldıkları kurbanları kesme konusunda Etimesgut Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada ilçenin kurban kesim ve satış noktaları paylaşıldı.

KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Eski yıllarda insanlar buldukları yerlerde ve evlerinin yakınlarında Kurban kesim işlemlerini gerçekleştiriyor, bu durum görsellik ve hijyen açısından istenmeyen görüntüler oluşturuyordu. Bu duruma yasak getirilmesinin ardından vatandaşlar kendilerine tahsis edilen yerlerde kurbanlarını kesmeye başladı. Etimesgut Belediyesi'de bu senenin kesim yerlerini paylaşımla duyurdu.

Etimesgut Belediyesi Kurbanlık hayvan kesim alanlarını açıkladı

Söz konusu paylaşımda sabit olan tek bir kurban satış yeri olduğu ifade edilirken bu alanla birlikte toplam 8 farklı yerde kurbanların kesilebileceği ifade edildi.

Etimesgut Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kurban satış yerinin Ay Yıldız Mahallesindeki eski taş olacağı mevkisi olacağı duyurulmuştu. Yapılan açıklamanın ardından Etimesgutlu vatandaşlar bu alana giderek bütçelerine uygun şekilde büyük ve küçükbaş hayvan alımına başlamıştı.

ETİMESGUT BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Etimesgut halkının sorunsuz bir Kurban Bayramı yaşaması adına Kurban Kesim yerlerinde denetlemeler yapılıyor. Söz konusu denetlemelerde kesim alanlarının uygunluğu ve hayvan ile besicisinin kurban kesim şartlarını taşıyıp taşımasına dikkat ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER