Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu Vatan Kurtaran Şaban oyunu ile başlıyor

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun girişimleri ile ilçede Ekim ayında önemli bir tiyatro festivali düzenlenecek. Festivalin ilk gününde kent tiyatrosu oyuncuları ilk kez sahneye çıkacak.

Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosunun ilk oyunu: Vatan Kurtaran Şaban

Etimesgut Belediye Başkanı olarak görev yapan Erdal Beşikçioğlu yerel seçim kampanyaları döneminde kültür sanat etkinliklerinin daha fazla olacağının sinyallerini vermişti. Göreve gelmesi ile bu doğrultuda bir atılım gerçekleştiren Başkan Beşikçioğlu'nun girişimleri ile ilçede Ekim ayında önemli bir festival gerçekleştirilecek.

BAŞKAN BEŞİKÇİOĞLU'NDAN ETİMESGUT'TA TİYATRO AÇILIMI

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun göreve gelmesinin ardından Etimesgut Kent Tiyatrosu adlı bir oluşum kurulmuştu. Öte yandan ilçenin tiyatroda daha etkin olması için hamleler yapan Erdal Beşikçioğlu'nun teklifi ile, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest) düzenleneceği bildirilmişti.

Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu Vatan Kurtaran Şaban oyunu ile başlıyor

Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu'nun yaptığı Etimesgut Kent Tiyatrosu ilk oyununu KentFest'in açılışında gerçekleştirecek. 11-26 Ekim tarihleri arasında sürecek KentFest'in ilk oyunu Vatan Kurtaran Şaban adlı oyun olacak.

SANATÇILAR VE SİYASETÇİLER ARASINDAKİ İLİŞKİYİ ANLATAN OYUN

Haldun Taner'in yazdığı bu oyunda sanatçılar ile siyasetçiler arasında gidip gelen Şaban adlı bir kişinin bir anda kültür sanat işleri ile ilgili devlette önemli bir göreve getirilmesini anlatıyor.

Bu gösteriyi yerinde takip etmek isteyenler için biletler ücretsiz olarak 10 Ekim saat 11:00 - 14:00 arasında Etimesgut CKM'den verilecek. Bir kişi tek seferde en fazla 2 kişilik davetiye alabilecek

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER