Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu ile başkente yeni bir tiyatro daha kazandırdı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, kültür ve sanat faaliyetlerine tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda Kent Tiyatrosu seçmelerini gerçekleştirmişti. Seçmelerin ardından oyuncular ilk provalarını gerçekleştirdi.

Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu ile başkente yeni bir tiyatro daha kazandırdı

Kendisi de tiyatro kökenli olan ve 2024 senesinde yapılan yerel seçimlerde Etimesgut Belediyesi'nde başkanlık görevini devralan Erdal Beşikçioğlu, kültür sanat faaliyetlerine hız vermişti. Etimesgut Belediyesi tarafından kurulan Kent Tiyatrosu büyük ilgi görürken yapılan oyuncu seçimlerinin ardından kadroya girmeye hak kazanan tiyatro oyuncuları ilk provalarını gerçekleştirdi.

KENT TİYATROSU OYUNCULARI İLK PROVALARINI GERÇEKLEŞTİRDİ!

Genel Sanat Yönetmenliğini Sn. Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı Kent Tiyatrosu, Ekim ayında Türk Tiyatrosu’nun ölümsüz yazarı Haldun Taner’in yazdığı “ Vatan Kurtaran Şaban” ile perdelerini açacak. Oyunun yönetmenliğini Erdal Ozan Metin üstlenirken, Kent Tiyatrosu kadrolarına girmeye hak kazanan oyuncular kentin tiyatrosunu temsil etmek için sahneye çıkacak.

Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu ile başkente yeni bir tiyatro daha kazandırdı

Başkan Beşikçioğlu, “Kültürün bir belediyeyi var eden, halkı belediye ile bir arada tutan bir görevi vardır. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yapısını ilçemize taşıyacağız. Etimesgut Belediyesi olarak Kültürel ve sosyal faaliyetlerimizle örnek bir belediye olacağız. Tiyatro, sergi, konser ve grafiti ve daha farklı sanatsal çalışmalar ile halkımızı buluşturacağız. Bu ve pek çok alanda yapılan her çalışma ekip işidir. Bu anlamda bana her zaman destek olan ve el attığımız her işte iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayan başarılı bir ekiple aynı yolda yürüdüğüm için oldukça şanslıyım.

Çünkü kültürü, sanatı ve insanlarla iletişimi önemseyen bir ekibim var. Kısa bir süre önce zorlu bir sınav sürecinden geçerek Kent Tiyatrosu kadrosuna girmeye hak kazanan oyuncularımızın prova süreci başladı. Hem onlar hem de bizler oldukça heyecanlıyız. Ekim ayında ilk kez perdelerini açacak olan Kent Tiyatromuzun ilk oyununu heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyor olacağım” dedi.

Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu ile başkente yeni bir tiyatro daha kazandırdı - Resim : 2

Hatırlanacağı üzere 100.yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde oyuncu seçimleri 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Oyunculuk ve Sahne Amirliği alanlarında yapılan seçmelerin ardından Kent Tiyatrosua girmeye hak kazanan oyuncular belirlenmişti. Titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda Kent Tiyatrosu oyuncuları ilk provalarını bir araya gelerek yapmış oldular.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER